پس از وی همسر و فرزندانش نیز کاتولیک شدند. او بارها به ایتالیا و واتیکان سفر کرد و با رهبران مسیحی دیدار نمود.
به گزارش«محبت نیوز» شاهدخت شمس پهلوی بزرگترین فرزند رضا خان از تاجالملوک آیرملو و خواهر ارشد محمدرضا شاه پهلوی بود.
او پس از سپری کردن تحصیلات رایج در آن زمان، با فریدون جم فرزند مدیرالملک جم (وزیر و نخست وزیر دوره قاجار و پهلوی) ازدواج کرد. لیکن پس از کنارهگیری رضا شاه از سلطنت، از همسرش جدا شد و چندی بعد در سال ۱۳۲۲ با عزتالله مینباشیان که هنرمند بود آشنا شد و در سال ۱۳۲۴ در قاهره با او ازدواج کرد. همسر جدید او نام و نام خانوادگی خود را به مهرداد پهلبد تغییر داد.
شمس پهلوی در دهه پنجاه تغییر دین داد و به مسیحیت گروید و در سال ۱۳۵۲ یک کلیسای اختصاصی در کاخ خود در مهرشهر کرج احداث نمود و به آیین مسیحیان کاتولیک درآمد.
پس از وی همسر و فرزندانش نیز کاتولیک شدند. او بارها به ایتالیا و واتیکان سفر کرد و با رهبران مسیحی دیدار نمود.
وی ریاست کانون بانوان ایران را که در اردیبهشت سال ۱۳۱۴ توسط رضاشاه برای پیشبرد و اجرای اهداف خود در خصوص کشف حجاب ایجاد شده بود، بر عهده داشت.
- بیشتر بخوانید: توصیه ابراهیم یزدی به دخترش که گرایش به مسیحی شدن داشت
در کتاب «شمس پهلوی» که توسط مرکز بررسی اسناد تاریخی جمهوری اسلامی چاپ شد چنین نوشته شده است:«شمس و اشرف پهلوی دو خواهر محمدرضا بودند که جایگاه ویژه ای در دربار داشتند. شمس مورد علاقه پدرش بود و فردی غیر سیاسی محسوب می شد اما مسیحی شدن شمس، جسته و گریخته بین مردم شایعه بود، ولی به صحت و سقم آن چندان اطمینان نداشتند. البته دربار شاهنشاهی نیز علاقهای نداشت که این خبر منتشر شود چون برای خاندان سلطنتی و شاه یک کشور اسلامی، زیبنده نبود که خواهرش به این آیین اعتقاد داشته باشد. به همین جهت شاه مستقیمن از عَلَم خواست که در کتمان این قضیه و بی سروصدا بودن آن تلاش کند. »
چنان که عَلَم در ذیل خاطرات سال ۱۳۵۱ خود چنین مینویسد: «برنامه سفر شمس به رُم و واتیکان را تقدیم کردم، شاه آن را تأیید کرد، به شرط این که والاحضرت درباره ملاقاتش با پاپ، زیاد سروصدا راه نیندازد…»
شمس و خانواده اش در شهریور ماه ۱۳۵۷ کشور را ترک کردند و چندی بعد در کشور ترینیداد و توباگو در منطقه کارائیب ساکن شدند. سرانجام شمس پهلوی در سال ۱۳۷۴ در سن ۷۸ سالگی درگذشت و طبق آین مسیحیت در خارج از کشور به خاک سپرده شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر