دو سازمان مسیحی برای آزادی شهروندان مسیحی اهل جمهوری آذربایجان از زندان اوین به طور رسمی از رئیسجمهور ایران درخواست پیگیری پرونده آنان را کردند.
به گزارش «محبتنیوز» به دنبال دستگیری سه تن از مسیحیان تبعه جمهوری آذربایجان در ایران و انتقال آنها به زندان اوین «جامعه بینالمللی برای حقوق بشر» (IGFM) و «آژانس خبری پروتستانها» (idea) که در آلمان فعال هستند در نامهای به حسن روحانی، رئیس جمهور ایران خواستار آزادی آنها شدند.
کشیش «الدار قربانوف»، «یوسف فرهادوف » و «بهرام نسیبوف الخان اوغلو» عضو جامعه پروتستان «کلمه زندگی» که در شهر باکو، پایتخت آذربایجان فعال است که از یک ماه پیش به اتهام نامعلوم دستگیر و به اوین منتقل شدند.
این دو سازمان، بازداشتشدگان یادشده را «زندانی ماه» خواند و تلاش کردهاند توجه افکار عمومی را به وضعیت زندانیان عقیدتی و سیاسی و تلاش برای آزادی آنها جلب کنند.
همزمان با این افراد در همان محل کلیسای خانگی تعداد ده تن از نوکیشان مسیحی ایرانی نیز بازداشت شدند که همه آنها به جز یک نفر پس از بازجویی و گرفتن مشخصات فردی آنان آزاد شدند.
آزادی این افراد با این تعهد بوده که در صورت احضار بلافاصله خود را به ماموران اطلاعات سپاه معرفی کنند.
نوکیش مسیحی ایرانی « ناصر نورد گُل تپه» ۴۵ ساله از دیگر بازداشت شدگان می باشد وی پس از بازداشت از همان ابتدا بصورت جداگانه مورد بازجویی قرار گرفت، که تا کنون پس از گذشت نزدیک به یکماه خبری از محل نگهداری و وضعیت سلامت او در دست نیست.
خانواده بازداشت شدگان مسیحی اهل جمهوری آذربایجان که در باکو ساکن هستند از زمان بازداشت این افراد، قادر نبوده اند که با همسرانشان تماسی داشته باشند. تاکنون فقط دو بار به یکی از آنان اجازه داده شد که به همسرش در جمهوری آذربایجان زنگ بزند. وی در این تماس تلفنی کوتاه به همسرش گفته است «که ما هر سه نفر سالم هستیم و با هم در یک محل نگهداری میشویم.»
از سرنوشت و محل نگهداری نوکیش مسیحی «ناصر گُل تپه» نیز هنوز اطلاع دقیقی در دست نیست. همچنان مشخص نیست که چرا وی را که مانند دیگر ایمانداران مسیحی فقط در آن محل حضور داشته پس از بازجوئی آزاد نکرده اند. برخی شایعات تائید نشده حاکی از آن است که این نوکیش مسیحی هدف اصلی ماموران اطلاعات سپاه از هجوم به کلیسای خانگی مذکور بوده ولی ماموران اتفاقی با ایمانداران اهل باکو برخورد کرده اند. منابع دیگری این گفته ها را رد میکنند و می گویند نوکیش مسیحی «ناصر گُل تپه» چون سن بیشتری از بقیه داشته به او مشکوک شده اند !
مطابق مقررات بین المللی، اتباع یک دولت خارجی اگر در کشور دیگری بازداشت شوند باید بلافاصله اتهام، محل بازداشت و دلیل بازداشت آنان به کنسولگری کشور مبداء آنها اعلام گردد و حق دسترسی کنسولی به آنها فراهم گردد.
البته دستگیری مسیحیان کشور آذربایجان پیش از این هم سابقه داشته است. «نازیلا حمیدف» شهروند دوتابعیتی ایرانی-آذربایجانی از دیماه سال گذشته به اتهام «جاسوسی» بازداشت شد درحال حاضر در بند زنان زندان اوین نگهداری میشود.
این نوکیش مسیحی در حال حاضر در شرایط بلاتکلیفی با قرار موقت بازداشت قرار دارد. نازیلا حمیدف شهروند آذربایجانی-ایرانی از دیماه سال ۹۴ بعد از شرکت در کنفرانس ایران، ترکمنستان-تاجیکستان در تهران بازداشت شده است.
گفته میشود خانم حمیدف در ابتدای بازداشت به مدت یکماه در سلولهای انفرادی زندان اوین نگهداری و در معرض بدرفتاری قرار گرفته است.
حمیدف بعد از کنفرانس ترکمنستان-تاجیکستان سه ماه قبل از عید نوروز دستگیر شد. کنفرانس در تالار رودکی در تهران بود و او از طرف سفارت ترکمنستان دعوت شده بود.
خانواده نازیلا اصلن اطلاع نداشتند که دستگیر شده و در بیمارستان ها و سردخانه ها به دنبالش می گشتند.
بعد از یکماه انفرادی خانواده موفق به ملاقات شدند. این زندانی مسیحی مورد ضرب و شتم نیز قرار گرفت. شدت آسیبدیدگی او به حدی بود که چندین بخیه روی سر او زده شد و حتی بینی او در این شکنجهها شکست.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر