۱۳۹۴ مهر ۱۸, شنبه

قانون قدیمی دوبلین در مورد پناهندگان لغو خواهد شد



قانون قدیمی دوبلین در مورد پناهندگان لغو خواهد شد

اولین گروه پناهجویان در اروپا بر اساس سهمیه تقسیم خواهند شد. با این کار عملن قانون قدیمی دوبلین لغو خواهد شد. اینک اتحادیه اروپا قصد دارد همراه با کشورهای بالکان سیستمی جدید بنا کند.
به گزارش «محبت نیوز» روز جمعه (۹ اکتبر/ ۱۷ مهر) اولین قدم نمادین برای توزیع آوارگان و پناهجویان بر اساس آنچه که اتحادیه اروپا دو هفته پیش تصمیم گرفت برداشته می‌شود. در این روز اولین گروه پناهجویان که شامل ۲۰ نفر از اریتره می‌شوند از طریق رم به سوئد پرواز خواهند کرد. این خبر را آنجلینو آلفانو، وزیر کشور ایتالیا در نشست وزرای کشور اعضای اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ اعلام کرد.
به گفته خبرگزاری آلمان، با وجود مخالفت کشورهای اروپای شرقی دو هفته پیش اتحادیه اروپا با اکثریت آرا تصمیم گرفت که در دو سال ‌آینده تا ۱۶۰ هزار پناهجو از یونان و ایتالیا بین کشورهای عضو این اتحادیه، از جمله کشورهایی که با این تصمیم مخالف‌اند، تقسیم شوند.
وزیر کشور ایتالیا در این باره گفت: «این تصمیم ثابت می‌کند که ما حق داشتیم و قانون دوبلین دیگر منتفی شده است.»
«قانون دوبلین باید تغییر کند»
طبق قانون دوبلین، پناهجویان باید در همان کشور عضو اتحادیه اروپا که برای نخستین بار وارد آن شده‌اند تقاضای پناهندگی بدهند. اما بخصوص در ماه‌های اخیر نه یونان، نه ایتالیا و نه کشورهای حوزه بالکان این قانون را رعایت نکرد‌ه‌اند. صدهاهزار آواره ماه‌هاست که از کشوری به کشور دیگر منتقل شده‌اند تا بالاخره به آلمان، اتریش یا سوئد برسند.
در لوکزامبورگ تأکید شد که قانون دوبلین باید برچیده شده و سیستمی جدید جایگزین آن شود؛ سیستمی که علاوه بر توزیع پناهجویان بر اساس سهمیه کشورها، شامل مراکز پذیرش پناهجو و تقویت امنیت مرزها می‌شود.
کشورهای بالکان باید به اتحادیه اروپا کمک کنند
در نشست لوکزامبورگ وزرای کشور و امور خارجه کشورهای حوزه بالکان، ترکیه، اردن و لبنان نیز شرکت داشتند.
دیمیتریس آوراموپولوس، کمیسر اروپا در امور مهاجرت گفت، اتحادیه اروپا در نظر دارد که به کشورهای ترانزیت کمک کند. او گفت: «ما از شرکای خود انتظار داریم که ظرفیت‌های خود در امر پناهجویی را گسترش دهند، کنترل مرزها را بهتر کنند و قاچاق انسان را ممنوع سازند. همبستگی و مسئولیت باید در میان همه باشد، نه فقط در داخل اروپا بلکه در خارج از آن با شرکایمان.»
او وعده کمک‌های مالی بیشتر به صربستان، کرواسی و ترکیه را داد و هم‌زمان از کشورهای شریک اتحادیه اروپا خواست که شهروندان خود و پناهجویان بازگشت‌داده شده به کشور سوم را بپذیرند. آوراموپولوس گفت: «مهم است که ما نه تنها مسئولیت پناهجویانی که امکان پذیرش‌شان وجود دارد بلکه مسئولیت پناهجویانی که هیچ شانسی برای پذیرفته شدن تقاضایشان وجود ندارد را به طور مشترک بپذیریم. آنهایی که هیچ حقی برای باقی ماندن در حوزه شنگن ندارند باید بازگردانده شوند، آن هم مستقیما به کشورهای مبدأ یا کشورهای ترانزیت.»
توماس دمزیر، وزیر کشور آلمان نیز خواستار همکاری با کشورهای حوزه بالکان شد؛ کشورهایی که مقصد فرار اغلب پناهجویان است. این کشورها، از جمله کرواسی، صربستان و مقدونیه یکدیگر را متهم کرده‌اند که هر کدام سعی دارد پناهجویان را به دیگری ارجاع دهد.
وزیر کشور آلمان گفت، این روند باید پایان یابد. او تأکید کرد: «ما باید مشترکا راه حلی بیابیم. ما همه مشترکا با این مشکل روبرو هستیم.»
تأکید بر نقش کلیدی ترکیه
اتحادیه اروپا می‌خواهد کمک‌های مالی خود به ترکیه را که به حدود دو میلیون آواره سوری پناه داده تقویت کند. فرانک‌والتر اشتاین‌مایر، وزیر خارجه آلمان ترکیه را کشوری «کلیدی برای مهاجرت به اروپا» خواند و گفت: «به همین دلیل ما می‌خواهیم طی گفت‌وگوهایی فشرده با ترکیه روشن کنیم چگونه می‌توانیم به صورت مشترک مهاجرت و پناهجوپذیری را هدایت کنیم.»
در نشست بروکسل بر ضرورت تقویت کنترل مرزی، بخصوص در سواحل یونان و همچنین کمک همه اعضا به فرونتکس (آژانس نظارت بر مرزهای اروپا) تأکید شد.
ژان آسلبورن، وزیر خارجه لوکزامبورگ که ریاست این نشست را بر عهده داشت تصریح کرد، با وجود همه مشکلات باید به ورود غیر قانونی به اروپا غلبه کرد، در غیر این صورت «هرج و مرج» ادامه خواهد یافت. او گفت: «به همین دلیل برای ما روشن است که باید به کشورهایی که بیش از همه در معرض این مشکل‌اند کمک کنیم، یعنی ایتالیا و یونان.»
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookBalatarin

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر