۱۳۹۴ دی ۱۳, یکشنبه

هاشمی رفسنجانی: هیچ مشکلی با مسیحیان ایران نداشتیم و نداریم !

هاشمی رفسنجانی: هیچ مشکلی با مسیحیان ایران نداشتیم و نداریم !

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در آستانه زاد روز عیسای مسیح و سال جدید مسیحی در دیدار با اسقف اعظم ارامنه تهران گفت : “مسلمانان باید بر اساس دستورات کتاب آسمانی خویش، با مسیحیان دوستانه زندگی کنند.”
به گزارش «محبت نیوز» آیت اله هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، همراهی و حضور خوب هم‌میهنان مسیحی در تمام فراز و نشیب‌های انقلاب اسلامی را دوشادوش مردم مسلمان ایران نشانه خوبی از وحدت و زندگی مسالمت‌آمیز دانست.
و ی گفت: شهدای مسیحی، نشانه و سمبل‌های علاقه مسیحیان به ایران هستند که قدمتی چند هزار ساله در ایران دارند.
آیت‌اله «هاشمی رفسنجانی» در آستانه ولادت مسیح و سال جدید مسیحی و عید کریسمس، در دیدار اسقف اعظم ارامنه تهران، دو کشیش، جمعی از اعضای شورای خلیفه‌گری ارامنه و نماینده ارامنه جنوب و اصفهان در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به آموزه‌های قرآن برای زندگی مسالمت‌آمیز پیروان همه ادیان آسمانی که با عنوان «اهل کتاب» تعبیر می‌شوند، گفت: ” در قرآن از حضرت مسیح به بزرگی و عظمت یاد شده و مسلمانان باید بر اساس دستورات کتاب آسمانی خویش، با مسیحیان دوستانه زندگی کنند.”
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تاکید بر نقش و جایگاه «آل عمران» در اسلام و قرآن، به تاریخ رسالت و زندگی مسیح به عنوان آخرین پیامبر آسمانی، قبل از محمد اشاره کرد و گفت: مسیحیان ایران نشان‌ داده‌اند که به دین و ملیت خویش علاقه دارند و ما هم در ایران به عقاید و آداب آنان احترام می‌گذاریم و آنان آزادانه در نظام جمهوری اسلامی ایران مناسک دینی خود را انجام می‌دهند.
هاشمی رفسنجانی همچنین  با بیان این جمله که از ارامنه ایرانی راضی هستیم، به اقدامات دولت برای حل مسایل و مشکلات ارامنه و مسیحیان اشاره کرد و گفت: ایرانی بودن وجه مشترک ما با شما مسیحیان است و امیدوارم روابط ما تقویت شود.
در ادامه سبو سرکیسیان اسقف اعظم ارامنه تهران با بیان برخی از مشکلات جامعه مسیحیان در مدارس و همچنین بعضی از کتاب های تحصیلی، خواستار حل این مشکلات در سطوح عالی جمهوری اسلامی شد، که آیت الله هاشمی رفسنجانی با تأکید بر حق شهروندی مسیحیان در ایران، قول پیگیری تا حصول به نتیجه داد.
در ادامه این دیدار، روبرت بگلریان، نماینده ارامنه جنوب و اصفهان در مجلس شورای اسلامی و یکی از اعضای شورای خلیفه گری ارامنه و نماینده روزنامه آلیک به بیان برخی از مسائل و مشکلات مربوط به مسیحیان و ارامنه ایران و تهران پرداختند .
– سخنان متناقض
 اظهارات هاشمی رفسنجانی در ارتباط با مسیحیان ایران و ارامنه در حالی است که این گفته ها به طور مشخص در تضاد با رفتار جمهوری اسلامی با اقلیتهای مذهبی به ویژه مسیحیان است ، این سخنان در حالی مطرح می شود که جمهوری اسلامی در میان ۱۰ کشور سرکوبگر حقوق مسیحیان قرار دارد.
در گزارش سال ۲۰۱۴ که از سوی موسسه “درهای باز”  در مورد تعقیب و آزار مسیحیان منتشر شده  جمهوری اسلامی ایران در لیست منتشره در مقام هفتم جا دارد. این بدان معناست که ایران در شمار کشورهایی قرار دارد که حکومت آن محدودیت‌های «بسیار شدیدی» در رابطه با مسیحیان بویژه نوکیشان مسیحی اعمال می‌کند.
پس از انقلاب اسلامی فشارها بر روی اقلیت‌های دینی افزایش یافته و آنها از حضور در بسیاری از مناصب و موقعیت‌های سیاسی و نظامی منع شده و برای بخش فراوانی از فعالیت‌ها و مراسم مذهبی‌شان محدودیت‌های جدی ایجاد شده است.
از اواخر دهه‌ی ۸۰ میلادی اما بر سرعت مهاجرت مسیحیان ایران بویژه  ارامنه و آشوریان از ایران به شدت افزوده شد و این موضوع سبب شد تا در عرض یکی دو دهه جمعیت این اقلیت‌ها در ایران نزدیک به ۷۰ درصد کاهش داشته باشد، گرچه که این آمار به دلیل پنهان‌ و سیاسی‌کاری‌های نظام، آنچنان که باید دقیق نیست و فقط از روی اطلاعات خود اقلیت‌ها به دست آمده است.
طی روزهای اخیر نیز یوناتن بت‌کلیا، نماینده آشوریان و کلدانیان ایران در مجلس شورای اسلامی در سخنانی جنجالی از تبعیض‌ها علیه اقلیت‌های دینی در ایران انتقاد کرده است. وی ضمن انتقاد از محدودیت‌های اقلیت‌های دینی در کشور از «تصرف غاصبانه زمین متعلق به کلیسای کاتولیک آشوری کلدانی» توسط یک هیات مذهبی در تهران خبر داد.
نماینده آشوریان و کلدانیان ایران در مجلس شورای اسلامی گفت: مسئولان اجرایی از استخدام آشوریان خودداری می‌کنند و برخورد سلیقه‌ای برخی مسئولان اجرایی باعث مهاجرت آشوریان می شود که در تنگنای اقتصادی قرار دارند.
به گفته بت کلیا وی با علی یونسی، دستیار ویژه رییس جمهوری ایران در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی، نیز درباره این مشکل صحبت کرده بود اما یونسی گفته است که «کاری از دستش بر نمی‌آید».
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookBalatarin

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر