۱۳۹۴ بهمن ۱۰, شنبه

حمله و ضرب و شتم پناهجویان توسط مردان نقاب پوش در پایتخت سوئد

حمله و ضرب و شتم پناهجویان توسط مردان نقاب پوش در پایتخت سوئد

 گفته شده است گروهی از مردان نقاب پوش شب گذشته به پناهجویان زیر سن در استکهلم پایتخت سوئد حمله  و آنها را ضرب و شتم کرده است. 
به گزارش خبرگزاری صدای مسیحیان ایران وب سایت روزنامه سوئدی افتن بلادت گفته است  این افراد در حالی که صورت های خود را پوشانده و بازوبند مشکی به بازو بسته بودند، حدود ساعت ۲۰:۳۰ جمعه ۳۰ ژانویه  با راهپیمایی در ایستگاه اصلی قطار شهر استکهلم افراد خارجی  را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
این افراد همچنین به میدانی که در حوالی ایستگاه واقع شده و از جمله مکان های تجمع پناهجویان به شمار می‌رود، حمله کردند.
پلیس گفته است در حال بررسی جزییات این اتفاق میباشد و تا کنون یکی از مظنونین اصلی  را که یک مرد ۴۷  به همراه سه نفر دیگر بازداشت کرده است که آن سه نفر آزاد شده اند،ولی مظنون اصلی همچنان تحت بازجویی پلیس میباشد.
همچنین خبری در هفته گذشته مبنی بر قتل یک خانم مددکار ۲۲ ساله پناهجویان زیر سن توسط یکی از کودکان پناهجو در این کشور بازتاب وسیعی داشته است، و جامعه سوئدی را در شوک فرو برده بود.

نامه زندانیان سیاسی به پاپ:حاکمان ایران همان فریسیان در لباس «روحانیت»



نامه زندانیان سیاسی به پاپ:حاکمان ایران همان فریسیان در لباس «روحانیت»

جمعی از زندانیان سیاسی در آستانه سفر حسن روحانی رئیس جمهور ایران به واتیکان در نامه‌ای به پاپ حاکمان ایران را همان کاهنان و فریسیان ولی اینبار در لباس «روحانیت اسلامی» خواندند.
ایران گلوبال – نوشین ارشادی
«محبت نیوز» –  جمعی از زندانیان سیاسی زندان گوهردشت در آستانه سفر حسن روحانی رئیس جمهور ایران به واتیکان در نامه‌ای به پاپ فرانسیس با یادآوری مصلوب کردن «عیسی مسیح» توسط کاهنان و فریسیان، حاکمان ایران را همان کاهنان و فریسیان ولی اینبار در لباس «روحانیت اسلامی» خوانده و از وی خواستار نپذیرفتن دیدار با حسن روحانی شدند…
جمعی از زندانیان سیاسی زندان گوهردشت در آستانه سفر حسن روحانی رئیس جمهور ایران به واتیکان در نامه‌ای به پاپ فرانسیس با یادآوری مصلوب کردن «عیسی مسیح» توسط کاهنان و فریسیان، حاکمان ایران را همان کاهنان و فریسیان ولی اینبار در لباس «روحانیت اسلامی» خوانده و از وی خواستار نپذیرفتن دیدار با حسن روحانی شدند.
متن (کامل نامه) به شرح زیر می‌باشد:
جناب عالی‌مقام پاپ
با احترام در اندرزهای پولس قدیس در نامه‌اش به عبرانیان خوانده‌ایم که: زندانیان را از یاد نبرید، با ایشان همدردی کنید بطوریکه گویا خودتان نیز در زندان هستید. جناب به عنوان زندانیانی که به دلایل سیاسی و یا به دلیل اعتقاداتمان سال‌های متمادی را در زندان به سر می‌بریم از شما به عنوان اصلی‌ترین پناهگاه مظلومان و شنواترین غمخوار ستم دیدگان، طبعا انتظار شنیدن صدایمان را داریم…
نیازی نیست که شرایطی را که «عیسی مسیح» در آن قرار داشت را برای شما تکرار کنیم که از دست آن گروه از کاهنان و فریسیان متحجر زمانش چه‌ها کشیده بود و چگونه با او که پیام‌آور عشق و رحمت برای آدمیان بود، رفتار کردند و تا چه حد مورد اذیت و آزار و توهین قرار دادند و مصرانه خواستار به صلیب کشیدن او بودند، تازه در شرایطی که مالکیت در دست رومیان بود و نه آنها.
آری … اینها را تنها برای تشبیه آن شرایط آوردیم تا شرایط امروز ایران را برایتان تصویر کنیم که این مدعیان دین و شریعت، در کشور ما، همانند همان کاهنان و فریسیان ولی اینبار در لباس «روحانیت اسلامی» چه بر سر مردمان ما می‌آورند. در شرایطی که اینها در حاکمیت و قدرت هم هستند بگونه‌ای که نه تنها کمترین حقوق انسانی و اولیه را رعایت نمی‌کنند بلکه روزی نیست که ده‌ها جوان را با اتهامات مختلف بر چوبه‌های دار حلق‌آویز نکنند و صدها و هزاران نفر دیگر از اقوام و آشنایان و دوستان آنها را داغدار می‌کنند، به طوری که هیچ ایرانی نیست که مستقیم یا غیر مستقیم مصیبت و بلایی را از این مدعیان به اصطلاح روحانی و مدعی دین را تجربه نکرده باشد. فقط کافی است تعداد اعدام شدگان همین دو سه هفته اول سال ۲۰۱۶ را ملاحظه کنید، که تعدادشان به حدود ۶۰ نفر بالغ می‌شود.
قطعن نیازی به توضیح نیست که افرادی چون «حسن روحانی» خود سال‌ها در مشاغل امنیتی، تفتیش و نهایتن «دبیر شورای عالی امنیت ملی» سال‌ها در همه این فجایع دخالت داشته و حال به نام، نماینده و رئیس جمهور هم در همین دوره، آماری ۲۰۰۰ نفره از اعدام برای مردم کشورش ساخته است… تازه این ۲۰۰۰ نفر به زعم خودشان مسلمان بوده‌اند، تصور کنید بر سر غیر مسلمان و اقلیت‌ها از جمله برادران دینی و مسیحیان چه آورده‌اند؟؟! که اساسن گرویدن به مسیحیت را «ارتداد» می‌دانند و مستوجب مجازات و طبعن همدردی و کمک به مسیحیان هم مورد مواخذه و بازجویی… به عنوان نمونه فرزند یکی از نگارندگان همین نامه همین الان به اتهام کمک کردن به یکی از نوکیشان مسیحی یعنی ” سعید عابدینی که خانواده‌اش امکان آن را نداشت (در ایران نبودند) دستگیر و هم اکنون در زندان و زیر بازجویی است… آری… با چنین اوصافی… آیا چنین شخصی (روحانی) شایستگی و لیاقت آن را دارد که شما درخواست ملاقات او را بپذیرید…؟؟
ما زندانیان در اعماق زندان‌ها از شما می‌خواهیم از پذیرفتن این «دین فروش روحانی نما» خودداری فرمائید و با این کار مرهمی بر قلب های زخم خورده و داغدیده مردم ایران باشید. فیض خداوند با شما باد جمعی از زندانین – زندان گوهردشت کرج ۴ بهمن ماه ۱۳۹۴
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookBalatarin

شنای مختلط در ساحلی در جنوب ایران

شنای مختلط در ساحلی در جنوب ایران

یک عکاس اهل لیتوانی تصویرهایی از جزیره‌ای در نزدیکی ایران منتشر کرده است که به گفته او، در آنجا دختران و پسران جوان می توانند با هم شنا کنند و لحظاتی از آزادی لذت ببرند. آنها می توانند در نبود پلیس، لخت شوند، موسیقی گوش کنند، برقصند و با هم شنا کنند.
به گزارش «محبت نیوز» عکاس “تئودوروس گریگالیونوس” نام دارد و می‌گوید در جریان سفری به ارمنستان در سال گذشته ، شایعاتی در این باره شنید. پس به آنجا رفت، روزی را با جوانان گذراند و عکس‌هایی برداشت که بسیاری به عنوان اوج عصیان نوجوانان در ساحل، آنها را به یاد خواهند داشت.
به گفته صدای امریکا، گریگالیانوس در گزارشی تصویری که در نشریه “آی . دی” منتشر شده است می گوید از وجود چنین جزیره ای برای نخستین بار در جریان دیداری با یک زوج جوانی ایرانی در ارمنستان که عازم ایران بودند، آگاه شدم. گفتم علاقه‌مند هستم به ایران سفر کنم. گفتند در جنوب ایران ساحلی هست که من باید ببینم. آنها شرح دادند در تابستان بسیار گرم است و بسیاری از ایرانیان برای گذراندن زمستان به آنجا می روند.
عکاس می گوید از ارمنستان به ایران رفت. در آنجا برای دومین بار از فرش فروشی درباره جزیره ای که مردم جهت گریز از فشار قوانین و مقررات سخت گیرانه اسلامی به آنجا می روند، شنید؛ محلی که در آن “موسیقی از سیاست مهمتر است.”
عکاس شرح می دهد که در جزیره چگونه با استقبال روبرو شد، بسیاری انگلیسی نمی‌دانستند، بنابراین به فارسی با ادا و اشاره با آنها حرف می زد.
این عکاس به محل این ساحل اشاره دقیق نکرده تا مبادا برای جوانان مشکل‌ساز شود. با اینحال تاکید کرده، محل بسیار دور افتاده است. جوانان از سراسر ایران به آنجا می روند تا وقت را بدون نگرانی از قوانین اسلامی با هم سپری کنند. دختران می توانند مایو بیکینی بپوشند و با مردهای مایوپوش شنا کنند.
عکاس می گوید چند هفته ای را در ساحل گذراند ، دختران و پسرانی را که آنجا بودند “دوستان خوب خود” می نامد و می گوید همه باهم آنجا را ترک کردیم. آنها برای مدتی طولانی در یک محل نمی مانند. در ایران نواحی طبیعی زیبا و دورفتاده فراوان است، و جوانان فعالانه محل های بیشتری را جستجو می کنند.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookBalatarin
برچسب ها: 

داعش:خدمت در پلیس ترکیه توهین به ” اسلام” است

داعش:خدمت در پلیس ترکیه توهین به ” اسلام” است

گروه تروریستی اسلامگرای داعش تهدیدهای جدیدی علیه ترکیه مطرح کرد.
به گزارش «محبت نیوز»، دولت اسلامی موسوم به داعش در مجله ترکی زبان خود موسوم به “قسطنطنیه”، نظامیان ارتش و نیروهای امنیتی ترکیه را “کافر” خواندند و اعلام کردند جنگ کردن با آنها و کشتن آنها “کاری برای خشنود خداوند” است.
به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، در مقاله‌ای منتشر شده در این مجله آمده است: خدمت در ارتش یا پلیس ترکیه توهین به دین اسلام است. همه نظامیان و پلیس‌های این کشور کافر و شریک جرم هستند و باید بی رحمانه آنها را کشت.
داعش ترکیه را به حمایت از نیروهای پیشمرگ کرد متهم و بار دیگر تهدید کردند ترکیه بهای “جنایت‌هایی” را که در پی حمله به شبه‌نظامیان داعش در سوریه مرتکب شده، پرداخت خواهد کرد.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookBalatarin

لئوناردو دی کاپریو با پاپ دیدار کرد

لئوناردو دی کاپریو با پاپ دیدار کرد

هنرپیشه آمریکایی در واتیکان با پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان، به صورت خصوصی دیدار کرد.
به گزارش «محبت نیوز» لئوناردو دی کاپریو، هنرپیشه آمریکایی، روز گذشته در واتیکان با پاپ فرانسیس، رهبر مسیحیان کاتولیک ، به صورت خصوصی دیدار کرد.
به گفته خبرگزاری بی بی سی، این دو در مورد نگرانی ها در زمینه محیط زیست سخن گفتند و لئوناردو دی کاپریو از موسسه خیریه اش چکی را به پاپ اهدا کرد.
او همچنین کتاب آثار هیرونیموس بوش، نقاش قرن پانزدهم میلادی را به پاپ هدیه داد.
در عوض پاپ هم نسخه ای جلدچرمی از لوداتو سی، بخشنامه ای که در خصوص محیط زیست نوشته، و کتاب پیشینش “لذت تعالیم مسیح” را به لئوناردو دی کاپریو تقدیم کرد.
لئوناردو دی کاپریو برای بازی در فیلم “برخاسته از گور” نامزد جایزه اسکار بهترین بازیگر مرد نقش اصلی شده است.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookBalatarin

رهبر یک فرقه به تجاوز به پیروان و اسیر کردن دخترش محکوم شد

رهبر یک فرقه به تجاوز به پیروان و اسیر کردن دخترش محکوم شد

رهبر یک فرقه مائوئیست در بریتانیا که مرتکب یک رشته از موارد آزار جنسی شده و دختر خود را برای سه دهه در اسارت نگه داشته بود، به ۲۳ سال زندان محکوم شده است.
به گزارش «محبت نیوز» ، آراویندان بالاکریشنان که ۷۵ سال دارد،  اعضای فرقه‌اش را باورانده بود که قدرتی شبیه خدا دارد.
در جریان محاکمه در دادگاه گفته شد که وی طی ۳۰ سال به دو تن از پیروان خود تجاوز کرده است.
به گفته بی بی سی، کیتی مورگان دیویس، دختر آراویندان بالاکریشنان گفت وضعیت “وحشتناک، خیلی غیر انسانی و تحقیر آمیزی” بود.
خانم مورگان دیویس ۳۳ ساله که خواسته نام اصلی‌اش فاش نشود، افزود: “من خود را مانند یک پرنده در قفس با بال‌های بریده احساس می کردم.”
آقای بالاکریشنان در ارتکاب جرائمی چون خشونت و بی‌رحمی نسبت به کودکان، زندانی کردن غیرقانونی افراد و تجاوز مجرم شناخته شد.
در دادگاه گفته شد که او سازمان مکتب کارگران مارکسیسم-لنینیسم-مائو تسه تونگ را در دهه ۱۹۷۰ در جنوب لندن تاسیس کرده و پیروانش را متقاعد می‌کرده که می‌تواند ذهن آن‌ها را بخواند و دارای نیروی مافوق طبیعی است.
دختر آراویندان بالاکریشنان، او را “عاشق خود و بیمار روانی” توصیف کرد و گفت: “افراد مورد پسند او کسانی مثل استالین، مائو، پل‌پوت و صدام حسین بودند – در خانه نیز اجازه نداشتیم از آنها انتقاد کنیم.”
خانم مورگان دیویس در سال ۲۰۱۳ با یک سازمان خیریه ضد برده‌داری تماس گرفت و توانست از چنگ پدرش فرار کند. او شماره تلفن این سازمان خیریه را در خبرها دیده و حفظ کرده بود.
از آن زمان او به منطقه لیدز بریتانیا نقل مکان کرد و به تحصیل پرداخت. او می‌گوید: “من تمام زندگی‌ام متعلق به خودم نبودم و حالا شانس دارم خودم باشم.”
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookBalatarin
برچسب ها: 

نوکیشان مسیحی اهداف اصلی اسلامگرایان تندرو در پاکستان

نوکیشان مسیحی اهداف اصلی اسلامگرایان تندرو در پاکستان

مسیحیان پاکستانی به ویژه نوکیشان مسیحی که از اسلام به مسیحیت گرویده اند همواره از اهداف اصلی اسلامگرایان تندرو به شمار می روند.
به گزارش «محبت نیوز»، پس از حملات خشونت بار به مسیحیان پاکستان به ویژه نوکیشان مسیحی پاکستان، انجمن بریتانیایی مسیحیان پاکستانی خواستار حمایت از نوکیشان مسیحی پاکستانی شد.
هر ساله حملات بیشماری علیه مسیحیان پاکستانی رخ می دهد.
به نقل از خبرگزاری مسیحی “کریستین کنسرن” مسیحیان پاکستانی به ویژه نوکیشان مسیحی که از اسلام به مسیحیت گرویده اند همواره از اهداف اصلی اسلامگرایان تندرو به شمار می روند.
 نوکیشان مسیحی پاکستانی در خارج از کشور نیز از دست این افراط گرایان مذهبی در امان نیستند.
نصیر حسین از جمله این نوکیشان مسیحی است. نصیر در سال ٢٠٠۶ پس از آشنایی با مسیحیت تغییر مذهب داد و به مسیحیت گروید. البته نصیر در این راه تنها نبود، پس از نصیر خانواده وی نیز بشارت یافتند و مسیح را به عنوان نجات دهنده خود پذیرفتند.
اما برگشت از اسلام و گرویدن به آیینی دیگر در کشورهای اسلامی کار ساده ای نیست. نصیر حسین ٢ سال پیش مورد هجوم اسلامگرایان قرار گرفت. ٢ مرد مسلمان به جان نصیر حسین سوء قصد کردند، اما نصیر از این حادثه جان سالم به در برد. شدت حملات به وی چنان بود که او در بیمارستان بستری شد. پلیس بریتانیا این حمله را به عنوان یک “نفرت مذهبی” طبقه بندی کرد.
انجمن بریتانیایی مسیحیان پاکستان در روزهای پایانی سال ٢٠١۵ با برگزاری مراسمی آیینی برای مسیحیان تحت ستم به ویژه نوکیشان مسیحی طلب صلح و آرامش کرد. به گفته برگزارکنندگان مراسم، این امری ضروریست که نگاه جامعه بریتانیا به سوی این افراد باشد. در این مراسم بیش ۶٠ نفر از نوکیشان مسیحی نیز حضور داشتند.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookBalatarin

۱۳۹۴ بهمن ۹, جمعه

تنش میان برلین ــ مسکو به‌دلیل پرونده تجاوز به دختر ۱۳ساله

تنش میان برلین ــ مسکو به‌دلیل پرونده تجاوز به دختر ۱۳ساله

دولت آلمان در پی اتهام مسکو به برلین مبنی بر پنهانکاری درباره پرونده تجاوز به دختر ۱۳ساله روسی ــ آلمانی توسط پناهندگان در برلین، به روسیه در خصوص بهره‌برداری سیاسی از این پرونده هشدار داد.
به گزارش «محبت نیوز»  دولت آلمان به روسیه در این باره هشدار داد که با انتشار گزارش‌ها درباره پرونده تجاوز به یک دختر ۱۳ساله روسی ــ آلمانی در برلین دودستگی ایجاد شود.
به نقل از نشریه “دی‌سایت”،”فرانک والتر اشتاین‌مایر”، وزیر امور خارجه آلمان در این باره گفت: هیچ دلیل و هیچ توجیهی وجود ندارد که از پرونده تجاوز به این دختر ۱۳ساله برای تبلیغات سیاسی استفاده کنیم تا به این ترتیب بحثهای داغ مهاجرت این روزها در آلمان را دامن بزنیم.
به نقل از الف اشتاین‌مایر به مقامات روسیه توصیه کرد که درباره این حادثه به نتایج تحقیقات تکیه کنند و نه گزارش‌های رسانه‌ای سوداگرانه. هشدار آلمان به روسیه در واکنش به گفته‌های وزیر امور خارجه روسیه انجام گرفته است که آلمان را به پنهانکاری در این پرونده متهم کرده بود.
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه روز سه‌شنبه گفته بود: خبر مربوط به ناپدید شدن لیزای ما مدت طولانی پنهان شده بود. من امیدوارم که مشکلات مربوط به مهاجرت منجر به تلاش‌هایی در راستای جایگزین کردن مصلحت سیاسی به‌جای واقعیت نشود.
لیزا دختری ۱۳ساله با تابعیت روسی ــ آلمانی است که در ۱۱ ژانویه ناپدید شد و بعد از ۳۰ ساعت دوباره پیدا و مدعی شد که توسط پناهجویان مورد تجاوز قرار گرفته است. البته دادستانی برلین می‌گوید شواهدی دال بر تأیید گفته‌های این دختر ۱۳ساله نیست.”استفان زایبرت” سخنگوی دولت آلمان نیز استفاده ابزاری سیاسی از این حادثه را رد کرده گفت: آلمان یک دولت مشروعه قانونی است. قوه قضائیه باید در آرامش و بدون دخالت از خارج بتواند روی این مسئله کار کند.
تنش دیپلماتیک بین برلین و مسکو در حالی رخ می‌دهد که موضوع مهاجرت پناهجویان در داخل آلمان تحت تأثیر حوادث اخیر شهر کلن و دیگر شهرهای آلمان قرار گرفته است. موارد زیادی از آزار و اذیت زنان توسط پناهجویان در جریان جشن سال نو در کلن گزارش شده بود.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookBalatarin

۱۳۹۴ بهمن ۸, پنجشنبه

همه امور از ولی فقیه شروع و به ولی فقیه ختم میشود+عکس

همه امور از ولی فقیه شروع و به ولی فقیه ختم میشود+عکس

رهبر ایران نهادهای قدرتمند بسیاری مانند قوه قضاییه، مجمع تشخیص مصلحت نظام، سپاه پاسداران، سازمان اطلاعات سپاه، سپاه قدس، بنیاد مستضعفان، بنیاد شهید، ارتش، پلیس را مستقیم در اختیار دارد.
«محبت نیوز» فرارسیدن موسم انتخابات مجلس خبرگان، به عنوان نهاد مسئول انتخاب رهبر ایران و نظارت بر عملکرد آن، و پارلمان که مسئولیت قانونگذاری و تایید وزرای دولت این کشور برعهده دارد، به ویژه پس از رد گسترده صلاحیت کاندیداهای مجلس توسط فقهای شورای نگهبان منصوب ولی فقیه، بار دیگر نگاه‌ها را متوجه چگونگی ساختار حاکم بر ایران کرده است.
خبرگزاری آناتولی (ترکیه) نوشت, سیستم حاکم ایران از سویی انتخابی به نظر می‌رسد، زیرا «رهبر» توسط اعضای «مجلس خبرگان» انتخاب می‌شود که آنها منتخب مردم هستند. سه نهاد انتخابی دیگر ایران عبارتند از «ریاست جمهوری»، «مجلس» و «شوراهای شهر و روستاها» که در مجموع پنج نهاد می‌شود.
اما از سوی دیگر، ساختار نهادهای مذکور پیچیده، مبهم و “منتخب مردم بودن” آنها مورد تردید حقوقدان داخلی و خارجی بوده است. بنابراین می‌توان گفت سیستم حاکمیت ایران انتخابی-انتصابی است. با این ملاحظه که تعداد و قدرت نهادهای انتصابی بسیار بیش از بخش انتخابی آن است.
به عنوان مثال مردم اعضای خبرگان را انتخاب می‌کنند، اما اول اینکه، اعضای این مجلس باید فقط مرد و روحانی باشند و زنان و دیگر کارشناسان جامعه حق عضویت در آن را ندارند. دوم، صلاحیت کاندیداهای انتخابات این مجلس که باید بر عملکرد رهبر نظارت و اگر ناکارآمدی او ثابت شود وی را عزل کنند توسط فقهای شورای نگهبان تعیین می‌شود که آنها خود منصوب رهبر هستند. سوم، رهبر هم مادام العمر است. چهارم در قانون اساسی ایران رهبر “ولایت مطلقه فقیه” دانسته شده است؛ یعنی حق دخل و تصرف در تمام امورد کشور را دارد.
رهبر ایران نهادهای قدرتمند بسیاری مانند قوه قضاییه، مجمع تشخیص مصلحت نظام، سپاه پاسداران، سازمان اطلاعات سپاه، سپاه قدس، بنیاد مستضعفان، بنیاد شهید، ارتش، پلیس را مستقیم در اختیار دارد. هرگز هیچ نهادی اجازه نیافته بر عملکرد این نهادها نظارت و گزارشی را به مردم ارائه کند.
مسئولیت تعیین صلاحیت کاندیداهای ریاست جمهوری و مجلس نیز با شورای نگهبان وابسته به رهبر است. این شورا صلاحیت تمام منتقدین به رهبر و نهادهای وابسته به او را رد می‌کند. یعنی این دو نهاد نیز به انتخابی کامل نیستند.
رئیس جمهور ریاست برخی نهادها مانند شورای عالی امنیت ملی (هرچند انتخاب اعضای در دست وی نیست)، سازمان برنامه ریزی، بانک مرکزی، سازمان بهزیستی و سازمان محیط زیست را برعهده دارد. اما رای مردم و حکم ریاست جمهوری رئیس جمهور باید مورد تنفیذ (تایید) رهبر قرار گیرد و او مجاز است که این کار را انجام ندهد. علاوه بر این اختیار چهار وزیر کابینه دولت؛ یعنی خارجه، اطلاعات، کشور و ارشاد نیز با رهبر است.
در مورد مجلس نیز وضع به همین منوال است. شورای نگهبان وابسته به رهبر حق دارد هر زمان که خواست نمایندگان مجلس را از مقام خود عزل کند.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookBalatarin

گروهی خطرناک‌تر از داعش که قصد حمله به آمریکا را دارد

گروهی خطرناک‌تر از داعش که قصد حمله به آمریکا را دارد

عدم توجه به این گروه اسلامگرا در سایه توجه به داعش می تواند عواقب و خطرات زیادی را به همراه داشته باشد.
«محبت نیوز» – گروه تروریستی داعش که تا پیش از جدایی خود از القاعده تحت عنوان «القاعده عراق» فعالیت می کرد، با شروع ناآرامی ها و جنگ داخلی سوریه تمام توجهات را به خود جلب کرد. توجهاتی که بیش از هر چیز ناشی از دامنه وسیع فعالیت های تروریستی این گروه، میزان بالای خشونت و کشتار و همچنین اعلام تشکیل خلافت اسلامی از سوی آن ها بوده است.
به گزارش تابناک، میزان بالای توجه به داعش از سوی بازیگران مختلف منطقه ای و بین المللی اگرچه ناشی از تهدیدات بالقوه این گروه تروریستی بوده است اما عدم توجه به سایر گروه های تروریستی مسئله ای است که می تواند در بلندمدت تبعات امنیتی زیادی در خاورمیانه و سایر نقاط جهان داشته باشد. یکی از این گروه های تروریستی که عدم توجه و تمرکز بر آن می تواند مخاطره آمیز باشد، گروه تروریستی جبهه النصره است. گروهی وابسته و ملتزم به مشی شبکه تروریستی القاعده.
القاعده را می توان مادر تمامی گروه های تروریستی دانست که چندین دهه رعب و وحشت را در تمامی نقاط جهان و به صورت مشخص در خاورمیانه به وجود آورد. شبکه ای از تعداد زیادی گروه های وابسته به خود در خاورمیانه و آفریقا که تا پیش از ظهور داعش تمامی توجهات را به خود معطوف کرده بود. در حال حاضر نیز در کنار توجه به داعش لزوم توجه به یکی از عمده ترین و خطرناک ترین وابستگان القاعده یعنی جبهه النصره ضروری به نظر می رسد. گروهی که با آغاز ناآرامی ها در سوریه توانست ضمن یارگیری گسترده، عملیات های جنگی زیادی را در سوریه به ثمر برساند.
با این حال، عدم توجه به این گروه تروریستی در سایه توجه به داعش می تواند عواقب و خطرات زیادی را به همراه داشته باشد. در همین زمینه نیز دو اندیشکده آمریکایی اینترپرایز و مطالعات جنگ طی یک گزارشی به این موضوع پرداختند و خطر جبهه النصره را برای امنیت ملی ایالات متحده در درازمدت گوشزد کردند.
در این گزارش آمده است: « اگر چه به نظر می‌رسد داعش بسیار مشهورتر از جبهه النصره است اما هر دوی این گروه خطری علیه آمریکا هستند و هر دو قصد حمله به آمریکا را دارند».
در این گزارش که توسط فرد کاگان (مبدع استراتژی موج در سال ۲۰۰۷ در عراق که افزایش نیروهای آمریکایی در این کشور و تعامل با قبایل محلی برای ایجاد ثبات در عراق را در نظر داشت) و کیم کاگان (مشاور ژنرال پترائوس در افغانستان و رئیس موسسه مطالعات جنگ) ارائه شد، تاکید شده است:
« النصره به عنوان شاخه سوری القاعده تهدیدی درازمدت و رام نشدنی تر از داعش است و هدف قرار دادن آن نیز دشوار به نظر می رسد».
در این گزارش کیم کاگان معتقد است که جبهه النصره بی سروصدا و بدون جلب توجه در حال خیزش در درون جمعیت سوریه و مخالفان سوری است. آن ها منتظر فرصت هستند تا در صورت سقوط داعش “جهاد جهانی” خود را آغاز کند.
بنابراین، تمرکز بیش از اندازه بر روی داعش و عدم توجه به این گروه تروریستی اسلامگرا و همچنین سایر گروه های تروریستی که در حال افزایش یارگیری ها و فعالیت های تروریستی خود هستند، می تواند چندین پیامد خطرناک را به همراه داشته باشد.
از یک سو، در سایه تمرکز و توجه به داعش، فرصت های لازم تروریستی را برای سایر گروه های تروریستی اسلامگرا و به ویژه گروه های وابسته به شبکه القاعده و مشخصن جبهه النصره را فراهم می کند؛ از سوی دیگر همانطور که در گزارش کیم کاگان و فرد کاگان آمده است این عدم تمرکز و بی توجهی باعث می شود گروهی همچون جبهه النصره خود را درون جمعیت جوامعی همچون سوریه جا بزنند که در بلندمدت می تواند مخاطرات امنیتی زیادی برای این جوامع به همراه داشته باشد.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookBalatarin

۱۳۹۴ بهمن ۷, چهارشنبه

متی فصل ۱۷ (ترجمه قدیم)

متی فصل ۱۷ (ترجمه قدیم)
تبدیل هیأت عیسی
(مرقس ۹: ۲-۱۳؛ لوقا ۹: ۲۸-۳۶)
۱ و بعد از شش روز، عیسی، پطرس و یعقوب و برادرش یوحنّا را برداشته، ایشان را در خلوت به کوهی بلند برد. ۲ و در نظر ایشان هیأتِ او متبدل گشت و چهره‌‌اش چون خورشید، درخشنده و جامه‌‌اش چون نور، سفید گردید. ۳ که ناگاه موسی و الیاس بر ایشان ظاهر شده، با او گفتگو می‌کردند. ۴ اما پطرس به عیسی متوجه شده، گفت که «خداوندا، بودن ما در اینجا نیکو است! اگر بخواهی، سه سایبان در اینجا بسازیم، یکی برای تو و یکی بجهت موسی و دیگری برای الیاس.» ۵ و هنوز سخن بر زبانش بود که ناگاه ابری درخشنده بر ایشان سایه افکند و اینک آوازی از ابر در رسید که «این است پسر حبیب من که از وی خشنودم. او را بشنوید!» ۶ و چون شاگردان این را شنیدند، به روی در افتاده، بی نهایت ترسان شدند. ۷ عیسی نزدیک آمده، ایشان را لمس نمود و گفت: «برخیزید و ترسان مباشید!» ۸ و چشمان خود را گشوده، هیچ کس را جز عیسی تنها ندیدند ۹ و چون ایشان از کوه به زیر می‌آمدند، عیسی ایشان را قدغن فرمود که «تا پسر انسان از مردگان برنخیزد، زنهار این رؤیا را به کسی باز نگویید.» ۱۰ شاگردانش از او پرسیده، گفتند: «پس کاتبان چرا می‌گویند که می‌باید الیاس اوّل آید؟» ۱۱ او در جواب گفت: «البته الیاس می‌آید و تمام چیزها را اصلاح خواهد نمود. ۱۲ لیکن به شما می‌گویم که الحال الیاس آمده است و او را نشناختند بلکه آنچه خواستند با وی کردند؛ به همانطور پسر انسان نیز از ایشان زحمت خواهد دید.» ۱۳ آنگاه شاگردان دریافتند که درباره یحیی تعمید دهنده بدیشان سخن می‌گفت.
شفای پسر دیوزده
(مرقس ۹: ۱۴-۲۹؛ لوقا ۹: ۳۷-۴۳)
۱۴ و چون به نزد جماعت رسیدند، شخصی پیش آمده، نزد وی زانو زده، عرض کرد: ۱۵ «خداوندا، بر پسر من رحم کن زیرا مصروع و به شدت متألّم است، چنانکه بارها در آتش و مکرّرا در آب می‌افتد. ۱۶ و او را نزد شاگردان تو آوردم، نتوانستند او را شفا دهند.» ۱۷ عیسی در جواب گفت: «ای فرقه بی ایمان کج رفتار، تا به کی با شما باشم و تا چند متحمل شما گردم؟ او را نزد من آورید.» ۱۸ پس عیسی او را نهیب داده، دیو از وی بیرون شد و در ساعت، آن پسر شفا یافت. ۱۹ اما شاگردان نزد عیسی آمده، در خلوت از او پرسیدند: «چرا ما نتوانستیم او را بیرون کنیم؟ ۲۰ عیسی ایشان را گفت: «به سبب بی ایمانی شما. زیرا هرآینه به شما می‌گویم، اگر ایمان به قدر دانه خردلی می‌داشتید، بدین کوه می‌گفتید از اینجا بدانجا منتقل شو، البته منتقل می‌شد و هیچ امری بر شما محال نمی‌بود. ۲۱ لیکن این جنس جز به دعا و روزه بیرون نمی‌رود.»
دومین پیشگویی عیسی دربارۀ مرگ خود
(مرقس ۹: ۳۰-۳۲؛ لوقا ۹: ۴۴-۴۵)
۲۲ و چون ایشان در جلیل می‌گشتند، عیسی بدیشان گفت: «پسر انسان بدست مردم تسلیم کرده خواهد شد، ۲۳ و او را خواهند کشت و در روز سوم خواهد برخاست.» پس بسیار محزون شدند.
سکه در دهان ماهی
۲۴ و چون ایشان وارد کفرناحوم شدند، محصّلان دو درهم نزد پطرس آمده، گفتند: «آیا استاد شما دو درهم را نمی‌دهد؟» ۲۵ گفت: «بلی.» و چون به خانه درآمده، عیسی بر او سبقت نموده، گفت: «ای شمعون، چه گمان داری؟ پادشاهان جهان از چه کسان عشر و جزیه می‌گیرند؟ از فرزندان خویش یا از بیگانگان؟» ۲۶ پطرس به وی گفت: «از بیگانگان.» عیسی بدو گفت: «پس یقینا پسران آزادند! ۲۷ لیکن مبادا که ایشان را برنجانیم، به کناره دریا رفته، قلابی بینداز و اوّل ماهی که بیرون می‌آید، گرفته و دهانش را باز کرده، مبلغ چهار درهم خواهی یافت. آن را برداشته، برای من و خود بدیشان بده!.»
تبدیل هیأت عیسی
(مرقس ۹: ۲-۱۳؛ لوقا ۹: ۲۸-۳۶)
۱ و بعد از شش روز، عیسی، پطرس و یعقوب و برادرش یوحنّا را برداشته، ایشان را در خلوت به کوهی بلند برد. ۲ و در نظر ایشان هیأتِ او متبدل گشت و چهره‌‌اش چون خورشید، درخشنده و جامه‌‌اش چون نور، سفید گردید. ۳ که ناگاه موسی و الیاس بر ایشان ظاهر شده، با او گفتگو می‌کردند. ۴ اما پطرس به عیسی متوجه شده، گفت که «خداوندا، بودن ما در اینجا نیکو است! اگر بخواهی، سه سایبان در اینجا بسازیم، یکی برای تو و یکی بجهت موسی و دیگری برای الیاس.» ۵ و هنوز سخن بر زبانش بود که ناگاه ابری درخشنده بر ایشان سایه افکند و اینک آوازی از ابر در رسید که «این است پسر حبیب من که از وی خشنودم. او را بشنوید!» ۶ و چون شاگردان این را شنیدند، به روی در افتاده، بی نهایت ترسان شدند. ۷ عیسی نزدیک آمده، ایشان را لمس نمود و گفت: «برخیزید و ترسان مباشید!» ۸ و چشمان خود را گشوده، هیچ کس را جز عیسی تنها ندیدند ۹ و چون ایشان از کوه به زیر می‌آمدند، عیسی ایشان را قدغن فرمود که «تا پسر انسان از مردگان برنخیزد، زنهار این رؤیا را به کسی باز نگویید.» ۱۰ شاگردانش از او پرسیده، گفتند: «پس کاتبان چرا می‌گویند که می‌باید الیاس اوّل آید؟» ۱۱ او در جواب گفت: «البته الیاس می‌آید و تمام چیزها را اصلاح خواهد نمود. ۱۲ لیکن به شما می‌گویم که الحال الیاس آمده است و او را نشناختند بلکه آنچه خواستند با وی کردند؛ به همانطور پسر انسان نیز از ایشان زحمت خواهد دید.» ۱۳ آنگاه شاگردان دریافتند که درباره یحیی تعمید دهنده بدیشان سخن می‌گفت.
شفای پسر دیوزده
(مرقس ۹: ۱۴-۲۹؛ لوقا ۹: ۳۷-۴۳)
۱۴ و چون به نزد جماعت رسیدند، شخصی پیش آمده، نزد وی زانو زده، عرض کرد: ۱۵ «خداوندا، بر پسر من رحم کن زیرا مصروع و به شدت متألّم است، چنانکه بارها در آتش و مکرّرا در آب می‌افتد. ۱۶ و او را نزد شاگردان تو آوردم، نتوانستند او را شفا دهند.» ۱۷ عیسی در جواب گفت: «ای فرقه بی ایمان کج رفتار، تا به کی با شما باشم و تا چند متحمل شما گردم؟ او را نزد من آورید.» ۱۸ پس عیسی او را نهیب داده، دیو از وی بیرون شد و در ساعت، آن پسر شفا یافت. ۱۹ اما شاگردان نزد عیسی آمده، در خلوت از او پرسیدند: «چرا ما نتوانستیم او را بیرون کنیم؟ ۲۰ عیسی ایشان را گفت: «به سبب بی ایمانی شما. زیرا هرآینه به شما می‌گویم، اگر ایمان به قدر دانه خردلی می‌داشتید، بدین کوه می‌گفتید از اینجا بدانجا منتقل شو، البته منتقل می‌شد و هیچ امری بر شما محال نمی‌بود. ۲۱ لیکن این جنس جز به دعا و روزه بیرون نمی‌رود.»
دومین پیشگویی عیسی دربارۀ مرگ خود
(مرقس ۹: ۳۰-۳۲؛ لوقا ۹: ۴۴-۴۵)
۲۲ و چون ایشان در جلیل می‌گشتند، عیسی بدیشان گفت: «پسر انسان بدست مردم تسلیم کرده خواهد شد، ۲۳ و او را خواهند کشت و در روز سوم خواهد برخاست.» پس بسیار محزون شدند.
سکه در دهان ماهی
۲۴ و چون ایشان وارد کفرناحوم شدند، محصّلان دو درهم نزد پطرس آمده، گفتند: «آیا استاد شما دو درهم را نمی‌دهد؟» ۲۵ گفت: «بلی.» و چون به خانه درآمده، عیسی بر او سبقت نموده، گفت: «ای شمعون، چه گمان داری؟ پادشاهان جهان از چه کسان عشر و جزیه می‌گیرند؟ از فرزندان خویش یا از بیگانگان؟» ۲۶ پطرس به وی گفت: «از بیگانگان.» عیسی بدو گفت: «پس یقینا پسران آزادند! ۲۷ لیکن مبادا که ایشان را برنجانیم، به کناره دریا رفته، قلابی بینداز و اوّل ماهی که بیرون می‌آید، گرفته و دهانش را باز کرده، مبلغ چهار درهم خواهی یافت. آن را برداشته، برای من و خود بدیشان بده!.»

اولین کتاب پاپ فرانسیس برای کودکان منتشر شد

اولین کتاب پاپ فرانسیس برای کودکان منتشر شد

کتاب پاپ به نامه های کودکان از سر تاسر جهان پاسخ می دهد، قرار است در اول ماه مارچ عرضه شود.
به گزارش «محبت نیوز» این کتاب با عنوان “پاپ فرانسیس عزیز: پاپ به نامه های کودکان از سر تاسر جهان پاسخ می دهد” قرار است در اول مارچ عرضه شود و فعلن به صورت پیش فروش در آمازون قرار داده شده است.
اولین نامه از محمد ۱۰ ساله است که در مدرسه ای وابسته به “جامعۀ مسیح” برای کودکان پناهنده در سوریه تحصیل می کند: “پاپ عزیز، آیا دنیا باز مثل قبل خواهد شد؟”
در این خصوص پاپ پاسخ مفصلی به آن داده است. در بخشی از این پاسخ می خوانیم: “در این دنیا کسانی هستند که اسلحه می سازند تا آدمها با یکدیگر بجنگند. کسانی هستند که قلبشان پر از نفرت است. کسانی هستند که فقط به پول فکر می کنند و همه چیز، حتی آدمها را به پول می فروشند…. موقعی که وقتش برسد، دنیا نه مثل قبل، بلکه بهتر از قبل خواهد شد.”
در صفحات بعدی کتاب، پاپ به سوالات ۲۹ کودک دیگر پاسخ می دهد. سن این کودکان از ۶ تا ۱۳ سال است.
ویلیام ۷ ساله از آمریکا پرسیده است: “اگر شما می تونستید یک معجزه انجام بدهید چه می کردید؟” و پاپ پاسخ داده است: “ویلیام عزیز، من کودکان را شفا می دادم. هیچوقت نفهمیدم چرا کودکان باید رنج بکشند. این همیشه برای من یک معما بوده است.”
مجموع نامه ها ۲۵۰ عد و به ۱۴ زبان مختلف از ۲۶ کشور بوده است که ۳۰ تا از آنها انتخاب شده اند.
پاپ شخصن جوابها را ننوشته بلکه پاسخها را در یک و نیم ساعت به صورت شفاهی به ایتالیایی و اسپانیایی داده است، و پدر انتونیو اسپادارو آنها را بدون تغییر به صورت کتبی درآورده است. کتاب به اسپانیایی و انگلیسی نوشته شده و قرار است به صورت همزمان در چندین کشور عرضه شود.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookBalatarin
برچسب ها: 

فیلم و سریال مذهبی؛ میدانی تازه برای رویارویی فرقه‌ای

فیلم و سریال مذهبی؛ میدانی تازه برای رویارویی فرقه‌ای

در فضای زهرآگین و پرخصومت کنونی هیچ امیدی نیست که با ساختن این گونه فیلم‌ها بتوان میان پیروان ادیان و آیین‌های گوناگون گفت‌وگو برقرار کرد.
به گزارش «محبت نیوز» فیلم و سریال دینی معتقدان به آن را خشنود می‌کند اما با اعتراض و واکنش خشم‌آلود کسانی روبرو می‌شود که احساس می‌کنند عقیده و ایمان آنها پایمال شده است. آخرین نمونۀ آن اعتراض گسترده مسیحیان سوریه به پخش سریال ایرانی “مسیح” از کانال ماهواره‌ای “سماء” (“دنیا”ی پیشین) بود. آنها با راه انداختن کارزاری در شبکه‌های اجتماعی، کانال مزبور را وا داشتند که پخش فیلم ایرانی را متوقف کند.
“بشارت منجی” عنوان اصلی فیلم سرگذشت مسیح است که در سال ۱۳۸۶ هم در قالب فیلم بلند سینمایی و هم سریال تلویزیونی در ایران تولید شد. فیلم رسالت اصلی مسیح را فراهم ساختن زمینه برای ظهور اسلام نشان می‌دهد.
چند سال پیش پخش همین سریال از کانال‌های “المنار” وابسته به حزب‌الله لبنان و “ان بی ان” وابسته به جنبش شیعی “امل” به دستور دستگاه امنیتی لبنان قطع شده بود.
به گفته بی بی سی فارسی، در آن زمان مسیحیان لبنان اعتراض کرده بودند که فیلم یادشده سرگذشت عیسی را از دیدگاه اسلام ترسیم می‌کند که لاجرم با روایت پیروان مسیح مغایر است. اسقف “بشاره راعی” سرپرست دفتر تبلیغات کلیسای مارونی لبنان اعتراض کرده بود که فیلم به “بنیادهای دین مسیح” توجه ندارد و آنها را واژگونه جلوه می‌دهد.
– در همین زمینه :
طبق روایت قرآن  عیسی مسیح  پسر خداوند نبود، بلکه تنها یکی از “پیامبران اولوالعزم” بود که در فلسطین به دست رومیان گرفتار شد، اما “او را نه کشتند و نه بر صلیب کردند، بلکه چنین گمان بردند و حال آن که خداوند او را به نزد خود برده بود”.
منتقدان می‌گویند در منطقه‌ای که امروزه در کوران اختلافات اعتقادی می‌سوزد و پیش و بیش از هرچیز به آرامش و تفاهم نیاز دارد، تهیه و نمایش چنین فیلم‌هایی به مجادلات فرقه‌ای دامن می‌زند. این درحالی‌ است که سازندگان فیلم “مسیح” به گفته خودشان قصد داشتند به تفاهم و دوستی میان اسلام و مسیحیت کمک کنند.
نادر طالب‌زاده کارگردان “مسیح” به شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت: “با ساخت این فیلم خواهان آن هستم که پلی بین مسیحیت و اسلام برقرار کنم و درهای گفت‌وگو را بین پیروان ادیان مختلف باز کنم چرا که زمینه‌های مشترک فراوانی بین مسیحیت و اسلام وجود دارد.”
در فضای زهرآگین و پرخصومت کنونی هیچ امیدی نیست که با ساختن این گونه فیلم‌ها بتوان میان پیروان ادیان و آیین‌های گوناگون گفت‌وگو برقرار کرد.
تابلوی “ورود ممنوع” در برابر فیلم محمد
سازندگان فیلم پرهزینه “محمد” به کارگردانی مجید مجیدی کوشیدند با پرهیز از نکات جدل‌انگیز، تصویری از پیامبر (مسلمانان) ارائه دهند که برای تمام مسلمانان قابل‌قبول باشد. فیلمساز تأکید کرده بود که قصد دارد، در برابر اسلام افراطی و “خوانش طالبانی” روایتی ارائه دهد که با رحمت و عطوفت همخوان باشد.
فیلم “محمد رسول‌الله” از آغاز به عنوان یک “پروژه بین‌المللی” معرفی شد و با حمایت بیکران مؤسسه “نور تابان” وابسته به “بنیاد مستضعفان” گران‌ترین عوامل بین‌المللی را نیز به خدمت گرفت.
ویتوریو استورارو، فیلمبردار نامدار ایتالیایی، روبرتو پرپینیانی، تدوینگر و مایکل اکانر، طراح لباس بریتانیایی به خدمت فیلم گرفته شدند. ای آر رحمان، آهنگساز سرشناس هندی نیز برای فیلم موسیقی متن ساخت. فیلم بیش از ۳۰ میلیون دلار هزینه برداشت و سازندگان امیدوار بودند با پخش جهانی فیلم، این خرج به سود بنشیند.
هدف سازندگان “محمد” آن بود که با کسب موفقیت در یک جشنواره مهم سینمایی، زمینه پخش و نمایش فیلم را در کشورهای اسلامی هموار کنند، اما آنها در این هدف شکست خوردند.
“محمد” به جشنواره مهمی راه نیافت. جشنواره سینمایی برلین در سال گذشته آن را به عنوان یک “فیلم تبلیغاتی” رد کرد. فیلم از طرف جمهوری اسلامی به آکادمی اسکار معرفی شد، اما خیلی زود از لیست نامزدهای اسکار هم بیرون افتاد. سرانجام، پس از رشته‌ای از تمهیدات پشت پرده، فیلم در بخش غیررقابتی جشنواره مونترآل به نمایش در آمد، که جشنواره‌ مهمی شناخته نمی‌شود.
اما فیلم “محمد ” حتی اگر تمام جوایز معتبر را هم برنده می‌شد، باز در کشورهای اسلامی شانس نمایش نداشت.
به دنبال تلاش تهیه‌کنندگان فیلم برای پخش جهانی، دانشگاه الازهر مصر که بالاترین مرجع دینی جهان اسلام (تسنن) شناخته می‌شود، فیلم را محکوم کرد و خواهان ممنوعیت نمایش آن شد.
دلیل مخالفت الازهر، “تجسید” یا نمایش پیکر افراد مقدس است که در این مورد بهانه‌ای بیش نیست، زیرا فیلم “محمد” به دوران کودکی پیامبر پرداخته و چهره او را نیز هرگز نشان نمی‌دهد.
چیزی نگذشته بود که شیخ عبدالعزیز آل شیخ، مفتی عربستان سعودی هم به منع فیلم فتوا داد. او فیلم را “مجوسی و ضداسلامی” دانست و گفت کسانی که فیلم را ساخته‌اند “مفسد و کذاب” هستند.
روشن است که مراجع دینی مصر و عربستان فیلم را ندیده بودند و نیازی هم به دیدن آن نداشتند. لب کلام را یک مقام فرهنگی سعودی به نام سعد السهیمی بیان کرده که گفت: “این فیلم از ایران است و همین کافی است تا با آن مخالفت کنیم.”
برخی از صاحب‌نظران از این رویکرد انتقاد کردند. برای نمونه در عربستان منتقدانی مانند عبدالله مالکی و احمد غامدی به خبرگزاری “الجزیره” گفتند که پیش از دیدن فیلم اظهارنظر درباره آن را نادرست می‌دانند.
در مصر نیز برخی از افراد بافرهنگ مانند داود الشریان، منتقد فیلم “الحیاه”، یا نبیل حلفاوی، هنرمند سینما، در گفت‌وگو با رسانه‌ها گفتند که نمی‌توانند درباره فیلمی اظهارنظر کنند که آن را ندیده‌اند.
به دنبال جبهه‌بندی محافل بانفوذ دینی راه فیلم محمد برای نفوذ به کشورهای اسلامی بسته شد و فیلم در هیچ کشور عربی نمایش عمومی نداشت. “محمد” قرار بود در پاکستان و اندونزی و ترکیه نیز نمایش وسیع داشته باشد که در این کشورها هم با ممانعت روبرو شد.
در عوض “محمد” در ایران با تبلیغات و جنجالی بی‌سابقه به روی پرده رفت. فیلم برای مدتی طولانی در دهها سینمای کشور به نمایش در آمد. با وجود شگردهایی مانند پخش بلیت‌های رایگان و پیش‌فروش و ترفندهای دیگر، فیلمی که نظر منتقدان را جلب نکرده بود، از نظر تجارتی نیز با شکست روبرو شد. به تصریح رسانه‌های داخلی فیلم محمد بیش از ۱۲۰ میلیارد تومان خرج برداشت و تنها ۱۲ میلیارد تومان فروش کرد.
ایرادهای شرعی “فیلم دینی”
گروه بزرگی از علمای بنیادگرای اهل تسنن عقیده دارند که “تجسید” (نمایش چهره و بدن) شخصیت‌های بزرگ دینی در اسلام جایز نیست. علمای الأزهر (مصر) نمایش سیمای پیامبر و صحابه و حتی شنیدن صدای آنها را خلاف شرع می‌دانند. ایراد دیگری که مراجع اسلامی مطرح می‌کنند این است که هنرپیشه‌هایی که نقش “بزرگان تاریخ اسلام” را ایفا می‌کنند، معمولن خود افرادی بی‌ایمان هستند و در فیلم‌های دیگر در نقش‌هایی مغایر اسلام ظاهر می‌شوند.
این حکم شرعی عمومیت دارد و آثار اهل تسنن را نیز شامل می‌شود. از این رو الازهر از آغاز سینما با بیشتر فیلم‌های دینی و تاریخی مخالفت کرده است.
معروف‌ترین نمونه فیلم “الرساله” (۱۹۷۶) – در ایران با عنوان محمد رسول‌الله به نمایش در آمد- به کارگردانی مصطفی عقاد است، که الأزهر و پاره‌ای مراجع شرعی آن را رد کردند. یکی از دلایل این منع شرعی آن بود که در فیلم نقش برخی از افراد مسلمان، به هنرپیشه‌های غیرمسلمان داده شده بود، مانند آنتی کوئین و ایرنه پاپاس و…
فیلم “الرساله” با این که به ۱۲ زبان دوبله شد و پخش جهانی آن نیز کمابیش با موفقیت همراه بود، اما نمایش آن در مصر و چند کشور اسلامی دیگر ممنوع شد.
موضع الازهر از آن زمان تغییر نکرده است: در سال گذشته مفتی الأزهر از مقامات مصر خواست که از نمایش سریال “عمر بن الخطاب” در چند کانال تلویزیونی و ماهواره‌ای جلوگیری کنند.
در رمضان سال گذشته نیز سریال “حسن و حسین و معاویه” به کارگردانی عبدالباری ابوالخیر با اعتراضات زیادی روبرو شد. محور اصلی اعتراضات این بود که در آن سریال سیمای چند نفر از “آل بیت رسول” نمایش داده می‌شود.
رقابت فرهنگی با ایران
با وجود این منع شرعی، شرکت‌های فیلم‌سازی همچنان به تولید فیلم از تاریخ اسلام راغب هستند، زیرا این فیلم‌ها هم سودآور هستند و هم به نظر آنها کارکرد تبلیغی دارند. بسیاری از کارگزاران فرهنگی می‌گویند که باید با “تهاجم فیلمی ایران” مقابله کرد.
منظور آنها فیلم‌ها و سریال‌های بیشماری است که در ایران تولید می‌شوند و سپس با دوبله یا زیرنویس عربی در کانال‌های گوناگون به نمایش در می‌آیند. به نظر آنها “جامعه اسلامی” باید به فیلم‌هایی مانند “مختارنامه”، “مریم مقدس” و “یوسف پیامبر” که طبعن دیدگاه “شیعی ایرانی” را بازتاب می‌دهند، پاسخ دهد.
در سال‌های اخیر برخی محافل اسلامی در کشورهای عربی سریال ایرانی “مختارنامه” را اثری “ضداسلامی” و غرض‌آلود دانسته‌اند. بعضی از کانال‌های عربی سریال “یوسف پیامبر” را نمایش دادند، اما تنها پس از سانسور برخی از صحنه‌های آن که به روایت‌های شیعی تکیه داشتند. نمایش سریال “مریم مقدس” نیز در سوریه و لبنان با اعتراض برخی از محافل مسیحی روبرو شد.
این فیلم‌ها، به ویژه در مناسبت‌های مذهبی، از برنامه‌های اصلی کانال‌های تلویزیونی و ماهواره‌ای هستند و منبع درآمد خوبی برای شرکت‌های فیلم‌سازی به شمار می‌روند.
آخرین نمونه از این محصولات سریالی است درباره زندگی احمد بن حنبل، یکی از “امامان چهارگانه تسنن” و پایه‌گذار آیین حنبلی. تولید این سریال با هزینه‌ای هنگفت و با سرمایه یک کمپانی قطری همین روزها در ترکیه شروع می‌شود و قرار است در ماه رمضان آینده از چندین کانال عربی و ترکی پخش شود.
این خبر را سایت الجزیره منتشر کرده و کاربران زیر آن نظر داده‌اند. فردی به نام “عمر” پای مطلب کامنتی گذاشته که می‌تواند زبان دل کسان بسیاری باشد: “بسیار عالی! برادران مسلمان ما در محاصره غزه گرسنگی می‌کشند، برادران دیگرمان در عراق و سوریه از گرسنگی جان می‌دهند، در سومالی و نیجریه و سودان و اتیوپی هم قحطی و گرسنگی بیداد می‌کند. و حالا چنین فیلم‌های پرخرجی باید تولید شود تا شکم گرسنگان عالم اسلام پر شود!”
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookBalatarin