حمایت از پناهجویان درخواست رهبر کاتولیک های جهان از شهروندان اروپا
هر پناهجو یک انسان است و هر کدام از آنها یک داستان جداگانه دارند و تاکید کرد همه انسانها حق زیست در محیطی آرام و عاری جنگ و خونریزی را دارند.
پاپ فرانسیس رهبر کلیسای کاتولیک روز شنبه ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۶ در جمع فارغالتحصیلان مدارس کاتولیک اروپا در کنفرانسی که محور اصلی آن ادر ارتباط به پناهجویان بوده است، از شهروندان اروپایی خواست تا پذیرای پناهجویان باشند.
پاپ فرانسیس در این کنفرانس که در شهر رم ایتالیا برگزار شده بود گفت: «من شما را تشویق میکنم تا پناهجویان را به خانهها و جوامع خود راه دهید تا اولین تجربه آنها از اروپا خوابیدن در خیابانهای سرد نباشد، بلکه خوشامدی گرم باشد» .
رهبر کاتوکیک های جهان گفت:هر پناهجو یک انسان است و هر کدام از آنها یک داستان جداگانه دارند و تاکید کرد همه انسانها حق زیست در محیطی آرام و عاری جنگ و خونریزی را دارند.
آنها حق این را دارند تا برای اینکه فرزندانشان به آینده ای بهتر دست یابند تلاش کنند،پس ما نباید این فرصتها از این انسانها دریغ کنیم،چرا که همه این مسائل حق هر انسانی است،مهمان نوازی واقعی بهترین امنیت را در مقابل اقدام های تروریستی ناشی از تنفر فراهم میکند.
لازم به ذکر است:بر اساس آمار، در سال ۲۰۱۵ بیش از یک میلیون پناهجو شامل ۳۴۰۰۰ نفر مستقیماً از ترکیه و مابقی از طریق دریا وارد اروپا شدند.
بحران در کشورهای سوریه، افغانستان، اریتره، کزوو و عراق بیشترین نقش را در به وجود آمدن بحران پناهجویان داشته و گفته میشود آمار واقعی تعداد پناهجویان بیش از یک و نیم میلیون نفر است. این در حالی است که سازمان جهانی مهاجرت تعداد کشتهشدگان در مسیر مهاجرت را بالغبر ۳۶۹۵ نفر اعلام کرده است. بر این اساس تعداد ۲٫۲۹۱٫۹۰۰ نفر از مهاجرین در اردوگاههای مرزی ترکیه ، تعداد ۱٫۰۷٫۱۸۹ نفر در لبنان و تعداد ۶۳۲٫۷۶۲ نفر نیز در اردن به سر میبرند.
رقم کل پناهجویان بر اساس آمار کمیساریای عالی پناهجویان سازمان ملل از پایان جنگ جهانی دوم تا سال ۲۰۱۴ تعداد ۱۳ میلیون نفر اعلام شده بود که این رقم طی سال ۲۰۱۵ به رقم بالای ۱۴ میلیون نفر رسیده است. البته باید توجه داشت که رقم ۱۴ میلیون تعداد افرادی است که تحت نظارت کمیساریای عالی پناهندگان وطن خود را ترک کردهاند و رقم رسمی تعداد کل پناهندگان بین ۲۰ تا ۲۲ میلیون نفر است.
بر اساس آمار، یکسوم کل پناهندگان از دو کشور سوریه و عراق هستند. این آمار اعلام میدارد که بهواسطه حملات داعش در سوریه نزدیک به ۱۲ میلیون نفر از مردم این کشور (۴۳ درصد جمعیت این کشور) آواره شدهاند که این رقم موجبات پیشی گرفتن سوریه از افغانستان را فراهم آورده است. در حال حاضر تعداد ۴ میلیون نفر سوری در بیش از ۱۰۷ کشور جهان حاضر و متقاضی دریافت پناهندگی هستند.
در حال حاضر ۵٫۱۰۰٫۰۰۰ نفر از آوارگان در اردوگاههای تحت نظارت کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل زندگی میکنند. این کمیساریا اعلام داشت: تعداد افرادی که به دلایل مختلف ناگزیر از ترک محل زندگی خود شدهاند در سال ۲۰۱۵ به رقم بالای ۶۰ میلیون نفر در سراسر جهان رسیده است. از این تعداد، بیش از ۳۸ میلیون نفر در کشور خود آوارهاند و نزدیک به ۲۲ میلیون نفر نیز مجبور به مهاجرت به سایر کشورها شدهاند که این موضوع، بحران پناهندگان را بهعنوان بزرگترین معضل پس از جنگ جهانی دوم مطرح کرده است. در حال حاضر هزینه سالانه نگهداری و رسیدگی به پناهجویان بهطور متوسط نزدیک به صد میلیارد دلار بر آورد میشود البته این مبلغی است که از سوی نهادهای بینالمللی و کشورها هزینه میشود.
تعداد افرادی که در عراق بهواسطه حملات داعش آواره شدهاند ۴ میلیون نفر بر آورد شده است. جنگ داخلی در کنگو نیز تاکنون به آواره شدن بیش از ۲٫۸۰۰٫۰۰۰ نفر منجر شده است. این آمار در مورد جمهوری آفریقای مرکزی ۴۳۸٫۰۰۰ نفر و در سودان ۱٫۵۰۰٫۰۰۰ نفر گزارش شده است. جنگ در یمن نیز بیش از یک میلیون نفر آواره بهجای گذاشته است.
بر اساس آمار کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل تاکنون تنها ۱۲۷ هزار پناهجو به خانههای خود بازگشتهاند. این آمار اعلام میدارد که بیش از نیمی از آوارگان کودک ( زیر ۱۸ سال) هستند.
از ۲۲ میلیون پناهجو در جهان ۵ میلیون نفر فلسطینی هستند و پناهندگان سوری بهتنهایی بیش از نیمی از آمار پناهجویان فعلی جهان را به خود اختصاص دادهاند. از ۱۲ میلیون آواره سوری نزدیک به ۸ میلیون نفر در داخل این کشور قرار دارند و بالغ بر ۴ میلیون نفر دیگر تلاش مینمایند از کشورهای دیگر پناهندگی دریافت نمایند.
نکته بسیار مهم در این گزارش آن است که نزدیک به ۹۰ درصد از پناهندگان سوری در کشورهای منطقه از قبیل ترکیه، لبنان، اردن، عراق و مصر ساکن هستند و تنها ۱۰ درصد از پناهجویان سوری به سمت کشورهای اروپایی رفته و تقاضای پناهندگی دارند. تبلیغات پرحجم کشورهای اروپایی در رابطه با آنچه هجوم سیل پناهجویان نامیده میشود، تنها در رابطه با همین ۱۰ درصد است.
بر اساس آمار سازمان ملل، کشورهای پذیرنده مهاجر از سوریه به ترتیب بیشترین تعداد، کشورهای پاکستان، ایران، لبنان، اردن و ترکیه بودهاند و نزدیک به ۸۶ درصد کل پناهجویان سوری در این کشورها مستقر هستند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر