۱۳۹۶ شهریور ۲۰, دوشنبه

رهبر کاتولیک های جهان مجروح شد

رهبر کاتولیک های جهان مجروح شد

پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان امروز هنگام سوار شدن بر خودروی مخصوصش با ستون عمودی خودرو برخورد کرد و مجروح شد.
به گزارش«محبت نیوز» رهبر کاتولیکهای جهان در جریان سفرش به کلمبیا بر اثر برخورد سرش به میله خودروی حامل وی دچار آسیب‌دیدگی شد.
به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه خبری ای‌بی‌سی، یک سخنگوی رهبر کلسیای کاتولیک جهان اعلام کرد که پاپ فرانسیس در جریان سفری که به کلمبیا داشت، از ناحیه استخوان گونه و ابرو دچار آسیب‌دیدگی شده اما حال عمومی وی خوب است.
به گفته وی، این آسیب‌دیدگی پاپ ۸۰ ساله در داخل خودروی شخصی وی و بر اثر برخورد با میله عمودی موجود در خودرو صورت گرفته است.
این سخنگوی رهبر کلیسای کاتولیک خاطرنشان کرد که این آسیب‌دیدگی پاپ فرانسیس با استفاده از یخ درمان شده و پاپ به سفر خود ادامه داده است.
پاپ فرانسیس موضوع آشتی در کلمبیا را محور سفر پنج روزه خود به این کشور قرار داده است. سال گذشته میلادی رهبر مسیحیان کاتولیک جهان پس از انعقاد توافق صلح میان شورشیان فارک و دولت ونزوئلا قول داد که سفری به این کشور داشته باشد.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookTwitterBalatarinTelegram

دولت ترکیه مانع از برگزاری مراسم مسیحیان در ‘کلیسای ارامنه دیاربکر’ شد

دولت ترکیه مانع از برگزاری مراسم مسیحیان در ‘کلیسای ارامنه دیاربکر’ شد

فعالان اجتماعی جامعه ارمنیان ترکیه معتقدند که حکومت اسلامگرای این کشور قصد دارد به انحا مختلف آنها را از هویت ملی و دینی شان دور نگاه دارد.
به گزارش«محبت نیوز» برخورد خصمانه حکومت اسلامگرای ترکیه با مسیحیان و ارمنیان در این کشور مساله تازه ای نیست.
حالا تارنمای آراکس به نقل از پایگاه خبری “دموکرات هابر” نوشته است که جامعه ارمنیان شهر “دیاربکر” ترکیه، روز یکشنبه ۱۳ اوت (۲۲ تیر) جاری مصادف با سالروز عروج مریم مادر عیسی مسیح موفق نشدند وارد کلیسای “گیراگوس مقدس” شده و مراسم دعا و نیایش خاص این روز پر اهمیت را به جای آورند.
بنابر اطلاعات دریافتی: “اصلی‌ترین مانع اجرای این مراسم مسیحی توسط مامورین دولتی اجرای قانون ویژه منع رفت و آمد در ساعات خاص اعلام شده است. در چنین شرایطی نمایندگان جامعه ارمنیان این شهر مجبور شدند این جشن مهم دینی را در کلیسای ” مریم مقدس” آشوری‌ها برگزار نمایند.
“پاراماز مرجیان” یکی از فعالان اجتماعی جامعه ارمنیان “دیاربکر” ضمن تاکید بر این امر که بسته نگاه داشتن کلیسا هیچ ربطی به عدم وجود امنیت برای برگزاری مراسم ندارد، گفت: “ما درخواست خود را برای برگزاری عید به مسئولان دولتی ارائه کردیم، اما ایشان وضعیت امنیتی حاکم بر شهر را نامناسب توصف نموده و گفتند، “ضمانتی برای برگزاری امن مراسم وجود ندارد”. این مقامات بدین بهانه مانع از اجرای مراسم ما شدند. اما واقعیت این است که در اینجا بحث امنیت مطرح نیست، بلکه ایشان به انحا مختلف سعی دارند ما را از هویت ملی و دینی خود دور نگاه دارند”.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookTwitterBalatarinTelegram

ماموران پلیس ترکیه، برای یک زن سالمند به ظن ارمنی بودنش ایجاد مزاحمت کردند

ماموران پلیس ترکیه، برای یک زن سالمند به ظن ارمنی بودنش ایجاد مزاحمت کردند

بعد از آنکه  ماموران پلیس این منطقه متوجه شدند در خانه این زن “کتاب مقدس” وجود دارد شروع به آزار و اذیت وی نمودند.
به گزارش «محبت نیوز» ماموران پلیس ترکیه، به صورت متناوب، برای “سانیه اتکین”، شهروند ۷۶ ساله این کشور که در یک روستا در استان “دیاربکر” در محدوده فعلی ترکیه سکونت دارد، ایجاد مزاحمت می کنند.
به نقل از آراکس، یکی از دلایل اصلی این مزاحمت ها، این است که ماموران مذکور، شک دارند که این زن کرد تبار، ارمنی می باشد چرا که این ماموران دیده اند که وی در خانه خود، کتاب مقدس مسیحیان را دارد.
گفتنی است در زمان دولت عثمانی در سرزمین آناتولی بیش از ۵ میلیون ارمنی زندگی می کردند، ولی این عدد بعد از تأسیس جمهوری ترکیه به سیصد هزار نفر کاهش یافت. امروزه می توان گفت در سرزمین آناتولی ارمنی نمانده، ولی در استانبول حدود شصت هزار ارمنی زندگی می کند که بر اثر جفاهای دولت اسلامگرای ترکیه هر روز از جمعیت آنها کاسته می شود.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookTwitterBalatarinTelegram

با “کلیسای معموره” که به “حسینیه” تبدیل شد بیشتر آشنا شویم!

با “کلیسای معموره” که به “حسینیه” تبدیل شد بیشتر آشنا شویم!

این کلیسا هر ساله هزاران نفر توریست ایرانی و خارجی را به خود جذب میکرد به یکباره در سال ۸۷ صلیب و ناقوس و تمام اشیای آن  به سرقت رفت و ناقوس‌خانه هم به همان سرعت ویران شد و عجیب تر از همه مبدل به حسینیه و کتابخانه شد!
به گزارش «محبت نیوز» کلیسای ارامنه معموره مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان بروجن، روستای معموره واقع شده است.
کـلیسـای روستای معموره، که در ۱۸۵۶م/۱۲۷۳ق آن را بنا کرده اند، دارای پلان بازیلیک سه ناوی است که چهار ‏ستون با مصالح آجر و خشت طاق های ضربی آن را نگه داشته و سقف بنا بر روی این طاق های ضربی تکیه کرده است. در دو ‏طرف محراب، اتاقک های امانت خانه قرار دارد.‏
در امتداد دیوار جنوبی بنا ساختمان صحن واقع شده که ورودی جنوبی کلیسا در آن باز مـی شود و در بـالای ورودی، ‏برج ناقوس قرار داشت که شبیـه نـاقوس خانـه های کلیساهـای جلفای اصفهان بود.
در گذشته با توجه به حضور گسترده مسیحیانی که در این منطقه و منطقه لیواسکان در گندمان ساکن بوده اند از این کلیسا استفاده می شده است اما پس از انقلاب اسلامی و مهاجرت گسترده مسیحیان این منطقه به شهرهای بزرگتر و یا خارج از کشور این کلیسا به حالت متروکه درآمد.
این کلیسا در سال ۱۳۸۰ با سرمایه ارمنیانی که در خارج زندگی می کردند بازسازی شد و با شماره ۶۰۰۳ ثبت آثار ملی ایران قرار گرفت . این کلیسا هر سال بیش از ۳۵۰۰۰ نفر توریست ایرانی و خارجی به خود جذب میکرد که متاسفانه در سال ۸۷ صلیب و ناقوس و تمام اشیای آن در اقدامی عجیب سرقت و ناقوس‌خانه هم به یکباره ویران شد و عجیب تر از همه مبدل به حسینیه و کتابخانه شد!
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookTwitterBalatarinTelegram

نتیجه یک تحقیق: مسیحیان تحت جفا همواره در طول تاریخ از خشونت پرهیز کرده اند

نتیجه یک تحقیق: مسیحیان تحت جفا همواره در طول تاریخ از خشونت پرهیز کرده اند

نتیجه تحقیقات نشان میدهد که مسیحیان غالبن چند استراتژی محدود برای حفظ بقای خود داشته از جمله راهکارهای حفظ بقای آنها در شرایط دشوار، زندگی زیرزمینی یا مهاجرت بوده است.
به گزارش «محبت نیوز» سه موسسه آکادمیکی که به یکدیگر ملحق شده بودند تا درباره تحت جفاترین فرقه های مسیحی در طول تاریخ در سراسر جهان، تحقیق کنند نتایج پژوهش خود را به زودی منتشر خواهند کرد.
به نوشته تارنمای مدارا، دانشگاه جورج تاون، نتردام و موسسه آزادیهای مذهبی در این پروژه تحقیقی با یکدیگر همکاری کردند.
این گروه تحقیقی اولین موسسه پژوهش درباره مسیحیان تحت جفا در جهان را با نام «زیر شمشیر سزار» تاسیس کرده اند.که موسسه تمپلتون نیز عهده دار هزینه‌های این پژوهش شده بود.
انجام این پروژه سه سال به طول انجامید. در این پژوهش ۱۴ محقق اطلاعات جمع آوری شده از ۳۰ کشور جهان را از مطلعین که در سراسر جهان پراکنده بودند جمع آوری و تحلیل کرده است. در این تحقیق الگوهای جفا بر مسیحیان و همچنین شیوه پاسخگویی ایمانداران به مسیح به این تعقیب و شکنجه ها و همچنین توصیه‌های مقابله با آزار و شکنجه تحلیل و بررسی شده است.
نتیجه تحقیقات نشان میدهد که مسیحیان غالبن چند استراتژی محدود برای حفظ بقای خود داشته از جمله راهکارهای حفظ بقای آنها در شرایط دشوار، زندگی زیرزمینی یا مهاجرت بوده است.
برخی نیز خود را با رژیم سرکوبگر حاکم وفق داده‌اند. مسیحیان با استفاده از راه حل دوم اغلب در پی حفظ آزادیهای ایمانی خود با رعایت چند فاکتور بوده اند.
آنها اغلب روابط خود را با غیرمسیحیان، جمعیتهای مسیحی دیگر و چهره‌های سکولار به صورت مسالمت آمیز بسط و گسترش میدادند. مواجهه مستقیم با نیروهای سرکوبگر استراتژی بوده است که به ندرت مورد استفاده مسیحیان قرار میگرفته. از این استراتژی تنها در زمانی که بی عدالتی به آخرین حد خود میرسیده است استفاده میشده است.
این تحقیق نشان میدهد که راهکار غالب مسیحیان تحت شکنجه در طول تاریخ پرهیز از خشونت و راهکارهای مسالمت آمیز بوده است.
تروریسم جز در چند مورد بسیار استثنایی و نادر در طول تاریخ در بین مسیحیان دیده نشده است. که نشان دهنده آن است الهیات و تعالیم مسیحی در اتخاذ چنین رویکردهایی بسیار موثر بوده است. نتایج این تحقیق هم اکنون به صورت آنلاین در اختیار علاقمندان قرار گرفته است. همچنین قرار است این پژوهش به عنوان واحد درسی در دانشگاه جرج تاون و نتردام تدریس شود.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookTwitterBalatarinTelegram

بی احترامی به مقدسات مسیحیان در ترکیه ادامه دارد

بی احترامی به مقدسات مسیحیان در ترکیه ادامه دارد

کلیسای ارمنی “گیراگوس” مقدس در شهر “دیاربکر” (تیگراناکرت) در ترکیه، در پی جنگ میان نیروهای نظامی ترکیه و کردها، آسیب های زیادی دیده و به مقدسات مسیحیان در این مکان بی احترامی های بیشماری شده است.
به گزارش«محبت نیوز» این کلیسا متعلق به سده پانزدهم میلادی، واقع در شهر دیاربکر. روز ۲۳ اکتبر ۲۰۱۱میلادی با هزینه ارامنه و شهرداری دیاربکر ترکیه بازسازی شده بود.کلیسای شهر دیاربکر برای اجرای مراسم مذهبی در اختیار پاتریارک ارمنی استانبول قرار داشت.
به تازگی تصاویری از آسیب های وارد شده به کلیسای “گیراگوس” مقدس، در “تیگراناکرت” (“دیاربکر”)، در پی درگیری های میان حکومت ترکیه و کردهای این کشور، منتشر گردیده اند. در این تصاویر، توهین به مقدسات مسیحی از جمله، تصویر  عیسی مسیح مشهود می باشد.
مدافعان حقوق بشر، در جریان بازدید از کلیسای مذکور، شاهد آن بوده اند که تمامی شیشه های کلیسا را شکسته اند و از کلیسا به عنوان سنگر نظامی استفاده کرده اند، صندلی های کلیسا را سوزانده اند و داخل کلیسا را به زباله دانی، تبدیل کرده‌اند همچنین بخش های از بنای کلیسا هدف گلوله و خمپاره قرار گرفته است.
شوربختانه در طی سالهای اخیر و با به قدرت رسیدن حزب اسلامگرای عدالت و توسعه در ترکیه و حمایت رئیس جمهور اسلامگرای این کشور یعنی ‘رجب طیب اردوغان’ از اسلامگرایان تندرو، هر روزه شاهد برخوردهای تبعیض آمیز و بی احترامی به مقدسات و اماکن تاریخی و مذهبی مسیحیان در ترکیه هستیم.
گفتنی است که کلیساهای زیادی در ارمنستان غربی و ترکیه به چنین سرنوشتی دچار گشته اند.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookTwitterBalatarinTelegram

آخرین وضعیت ‘سوادا آغاسر’ زندانی مسیحی ارمنی تبار در اوین

آخرین وضعیت ‘سوادا آغاسر’ زندانی مسیحی ارمنی تبار در اوین

در زندان‌های جمهوری اسلامی ایران ده‌ها و شاید صدها زندانی عقیدتی در بند باشند که نام آنها کمتر از دیگر زندانیان سیاسی و عقیدتی یا منتقدان و دگراندیشان سرشناس مطرح شده باشد.
سوادا آغاسر
سوادا آغاسر
به گزارش «محبت نیوز» یکی از زندانیان مسیحی تحت جفا «سوادا آغاسر» زندانی مسیحی ارمنی تبار از پیروان کلیسای گریگوری است که به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی در زندان است .
دادگاه انقلاب اسلامی به جرم تبلیغ مسیحیت او را به پنج سال زندان محکوم کرده است.حکم این زندانی مسیحی در سال ۱۳۹۴ و در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی مقیسه صادر شد.
“سوادا آغاسر” روز سه شنبه چهارم جولای ۲۰۱۷ برابر با (۱۳ تیر ماه ۱۳۹۶) برای اجرای حکم و گذراندن دوران محکومیتش به زندان اوین احضار شد. سوادا در بند هفت زندان اوین که شرایط خاصی دارد دوران محکومیت ۵ ساله خود را می گذراند، اکثر زندانی‌های این بند اتهامات مالی دارند و تعدادی از آنها تبعیدی‌های بند ۳۵۰ هستند که بعد از ماجرای بازرسی معروف و ضرب و شتم زندانیان در ۲۸ فروردین ۹۳ به بند هفت اوین منتقل شدند.
گفتنی است تعدادی از زندانیان این بند نیز اتهامشان به گفته ( قوه قضائیه جمهوری اسلامی) جاسوسی است و جزو زندانیان سیاسی و عقیدتی محسوب نمی‌شوند.
  • پیشینه بازداشت 
“سوادا آغاسر” روز چهارشنبه مورخ سی‌ام مردادماه ۱۳۹۲ برابر با ( ۲۱ آگوست ۲۰۱۳) بهمراه دوتن از نوکیشان مسیحی فارسی زبان دیگر از جمله “ابراهیم فیروزی” ( از دیگر زندانیان مسیحی ) طی اقدامی از سوی افراد لباس شخصی در شهرستان کرج بازداشت شد . این دو در دفتر کار (شرکت بیمه)  که متعلق به یکی از دوستانشان در کرج  بوده در همان مکان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
سوادا آغاسر پیش از این  دستگیری نیز در ارتباط با پرونده یکی دیگر از بازداشت شدگان مسیحی مورد بازجویی قرار گرفت و منزل او نیز هم توسط ماموران تفتیش و برخی وسایل شخصی او ضبط شد.
با اینحال بر طبق روال دلیل و ادله‌ی درستی برای بازداشت اینگونه افراد مطرح نمی‎شود، اما شنیده ها حکایت از آن دارد  که این شهروند مسیحی به اتهام فعالیت‌های بشارتی در فیس‌بوک و ارتباط با برخی از مسیحیان فارسی زبان دلیل بازداشت او عنوان شده است .
در نهایت او روز یکشنبه مورخ ۱۱ اسفند ماه ۱۳۹۲ برابر با (دوم مارچ ۲۰۱۴) پس از گذراندن بیش از شش ماه حبس، از بند ۳۵۰ زندان اوین با قید وثیقه آزاد شد.
کمتر از دو سال بعد او که به طور موقت با قید وثیقه آزاد بود در اردیبهشت سال ۱۳۹۴ در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی مقیسه به پنج سال حبس محکوم شد و در  ۱۳ تیر ماه ۱۳۹۶ برای اجرای حکم پنج ساله به زندان فراخوانده شده و در حال حاضر در بند هفت زندان اوین به سر می‎برد.
سالهاست که دستگاه قضایی حکومت جمهوری اسلامی مسیحیان ایران بویژه مسیحیان فارسی زبان را بخاطر در میان گذاشتن اعتقادات خود با دیگران راجع به عیسی مسیح یا با برپایی و برگزاری جلسات کلیساهای خانگی در منازلشان اغلب این افراد را به اتهام تهدید علیه “امنیت ملی و یا جاسوسی برای اسرائیل” با احکام سنگین روانه زندانها می کند.
به همان اندازه که تشکیل کلیساهای خانگی برای جمهوری اسلامی تهدید به نظر می‎رسد، آن دسته از اعضای کلیساهای ارامنه و آشوری هم که فعالیت‌های بشارتی برای فارسی زبانان داشته باشند نیز تحت رصد نهادهای امنیتی قرار دارند از جمله «ورویر آوانسیان» از کشیشان رسمی و سابق کلیسای جماعت ربانی در تهران  و «ویکتور بِت تًمرز» کشیش سابق کلیسای پنطیکاستی آشوری شهرآرا در تهران که بدلیل فعالیت در میان مسیحیان فارسی زبان نامشان در فهرست سیاه جمهوری اسلامی قراردارد.
مسئولان و خادمین کلیساهای ارمنی و آشوری و دیگر اقلیت ها بدستور مقامات امنیتی از ورود شهروندان غیر مسیحی و یا نوکیشان مسیحی فارسی‎زبان به داخل کلیساها جلوگیری می کنند. حتی برگزاری مراسم به زبان فارسی در کلیساها ممنوع است و دعاها و مراسم پرستشی تنها با زبان ارمنی و یا آشوری مجاز است.
همچنین  ناشران ارمنی اجازه انتشار کتاب‌ مقدس و حتی دیگر کتاب‌های مسیحی را به زبان فارسی ندارند و با محدودیت روبه رو هستند. چه بسیار ناشرانی که از این خط قرمزها عبور کردند و جزای آن را هم دیدند.
گزارش‌های متعددی تایید می‌کند که همواره در مراسم کلیساهای ارمنی در سراسر کشور فرد یا افرادی به عنوان مخبر یا نفوذی، آخرین اطلاعات و تحولات درون کلیساها را به نهادهای اطلاعاتی و امنیتی مخابره می‌کنند و اگر مقام‌های مسئوول کلیسا همکاری نکنند عواقب بدی به دنبال خواهد داشت. شایان ذکر است این روند در سالهای اخیر و با رشد شبکه های اجتماعی به فضای مجازی هم سرایت کرده به گونه ای که مخبران جمهوری اسلامی در گروه های تلگرامی و یا فیس بوک ارمنی و آشوریان به رصد اشخاص پرداخته و در صورت مشاهده مورد مشکوک شخص یا مدیران گروه ها را مورد بازخواست قرار می دهند!
در حقیقت عملکرد مسیحیان ایرانی این روزها بیشتر از هر زمانی دیگر زیر ذره‎بین قرار گرفته و ماموران سایبری به شدت فضای مجازی را برای مقابله با هرگونه ترویج و بشارت مسیحیت رصد می‌کنند.
  • سوء استفاده سیاسی جمهوری اسلامی از جامعه مسیحی ایران
چند سالی است به صورت سازمان یافته ، جمهوری اسلامی برای فرار از فشارهای سازمان ملل و گزارش‌های پی‌درپی نهادهای حقوق بشری از وضعیت اقلیت‌های دینی و به خصوص نوکیشان مسیحی در ایران به سمت ارامنه و رهبران کلیسایی و بویژه نمایندگان اقلیت مجلس چرخیده و سعی دارد، تا با سوء استفاده از آنها با برگزاری نشست‌ها و متینگ‌های مشترک در سطح بین المللی وانمود کند که وضعیت مسیحیان در ایران روبه‌راه است و گزارش‌هایی که علیه ایران در مجامع جهانی نوشته می‌شود و در آن به ده‌ها مورد بازداشت و زندانی شدن مسیحیان ایران و جفاهایی که بر نوکیشان مسیحی روا شده است اشاره شده، همگی سیاه‌نمایی و روایات نادرست از جمهوری اسلامی است. حکومت مذهبی ایران همواره به دنبال نفوذ سیاسی در بین نمایندگان اقلیت بویژه  ارمنی و آشوری مجلس شورای اسلامی بوده و در مقابل، آنها نیز همچون سایر نمایندگان مجلس از گذشته تاکنون هیچ راهی به جز وادادگی در برابر خواسته‌های حکومت ندارند.
تا آنجا که چندی پیش نیز یوناتن بت کلیا، نماینده مسیحیان آشوری و کلدانی در مجلس شورای اسلامی که این روزها پای ثابت خبرگزاری‌های فارس ( وابسته به سپاه) و تسنیم برای تبلیغ جمهوری اسلامی است گفته، «آرامش و امنیت دستاورد انقلاب اسلامی برای اقلیت‌های دینی است و پیروان این ادیان، انقلاب اسلامی را نعمتی بزرگ می‌دانند و به آن افتخار می‎کنند».
در این رقابت رسانه‌های تندرو حکومتی و محافظه‌کار که در سانسور اخبار مربوط به اقلیت‌های دینی و در پرونده‎سازی علیه منتقدین و دگراندیشان مذهبی سابقه‌ای طولانی دارند، در صف اول انتشار مصاحبه و گفتگوها با رهبران و بویژه نمایندگان اقلیت مجلس قرار دارند.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookTwitterBalatarinTelegram

یک سال از زندانی شدن «هادی عسگری» نوکیش مسیحی گذشت

یک سال از زندانی شدن «هادی عسگری» نوکیش مسیحی گذشت

بیش از یک سال از زندانی شدن «هادی عسگری» نوکیش مسیحی زندانی در اوین می‌گذرد و او منتظر برگزاری دادگاه تجدید نظر است.
به گزارش«محبت نیوز» دوازدهم تیر ماه سال ۱۳۹۶ با حکم قاضی احمدزاده رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران حکم دو نوکیش مسیحی صادر شد. هادی ‘عسگری’ به ۱۰ سال حبس و ‘امین افشارنادری’ به ۱۵ سال حبس که ۵ سال از آن به اتهام توهین به مقدسات بود محکوم شدند.
اوایل مرداد ماه ‘امین افشار نادری’ پس از اعتصاب غذا و وخامت حال جسمی، با قید وثیقه‌ای به مبلغ ۲۷۰ میلیون تومان، آزاد شد و اکنون ‘هادی عسگری’ تنها زندانی است که از جمع بازداشتی‌های پرونده فیروزکوه همچنان در زندان مانده است.
پنجم شهریور ماه سال ۱۳۹۵ (۲۶ آگوست ۲۰۱۶) نیروی انتظامی به باغی در فیروزکوه حوالی تهران یورش برد و ۱۷ تن از شهروندان مسیحی را در آن مکان بازداشت کرد که از این بین ”رامئیل بت تمرز”، ”امین افشارنادری”، “هادی عسگری”، “محمد دهنوی” و “امیرسامان دشتی”، به اوین منتقل شدند.

گروهی از این بازداشت‌شدگان با قرار وثیق آزاد شدند، اما امیر افشار نادری و هادی عسگری چندین ماه را در زندان بلاتکلیف به سر بردند و بارها مورد بازجویی قرار گرفتند، ولی باز هم تفهیم اتهام نشدند. تا اینکه در اعتراض به این وضعیت از بهمن ماه سال ۱۳۹۵ به علت عدم رسیدگی به پرونده‌ شان دست به اعتصاب غذا زدند.
۲۶ بهمن ماه سال گذشته بختیاری، رئیس دفتر دادستان کل کشور و خیرالدین، معاون دادستان کل در بازدیدی که از زندان اوین داشتند قول مساعد دادند که به وضعیت چند زندانی امنیتی، عقیدتی و سیاسی رسیدگی کنند که هادی عسگری و امین افشار نادری، دو نوکیش مسیحی زندانی در بند ۴ زندان اوین بین آنها بودند.
در نهایت پس از حدود هشت ماه بلاتکلیفی برای رسیدگی به پرونده‎شان به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب منتقل شد.
این دو زندانی عقیدتی شنبه ۱۹ فروردین در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی احمدزاده در ارتباط با پرونده دستگیری در فیروزکوه به اتهام تشکیل کلیسای خانگی تفهیم اتهام و محاکمه شدند و احکام سنگینی برایشان صادر شد.
دادگاه این نوکیشان مسیحی در ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ برگزار شد و علاوه بر مجازات حبس حکم داده شد که هر کدام از آنها پس از طی دوران محکومیت برای دو سال نیز حق خروج از کشور را ندارند.
احکام صادر شده برای این دو زندانی مسیحی از سنگین‌ترین احکامی است که در سال‌های گذشته برای زندانیان عقیدتی و حتی سیاسی صادر شده است.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookTwitterBalatarinTelegram

خویگان؛ بزرگترین روستای ارمنی نشین ایران که امروزه تنها ۱۲ ارمنی در آن زندگی می کنند

خویگان؛ بزرگترین روستای ارمنی نشین ایران که امروزه تنها ۱۲ ارمنی در آن زندگی می کنند

خویگان علیا، تا چندی پیش بزرگترین روستای ارمنی نشین ایران بود ولی با توجه به شرایط حاکم در ایران و مهاجرت ارامنه، اکنون فقط شش خانواده دو نفره ارمنی در آن زندگی می‌کنند!
به گزارش «محبت نیوز» انقلاب اسلامی در ایران بر حوزه‎های مخلتف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، اجتماعی سایه‎ افکند، که در این میان جامعه‏ ی ارمنیان ایران نیز از گزند آسیب‎های آن در امان نماندند.
در فاصله ۱۶۰ کیلومتری غرب اصفهان و در حاشیه ۳ کیلومتری جنوب جاده اصلی اصفهان به خوزستان٬ لرستان و غرب کشور ما شاهد یکی از آبادترین٬ زیباترین وحاصلخیزترین روستاهای کشور در دامنه سلسله کوههای زاگرس و در دشتی وسیع با آبهای فراوان ٬شیرین و گوارا و مزارع سرسبز و طبیعتی زیبا هستیم که زمانی بزرگترین روستای ارمنی نشین کشور محسوب می شد.
خویگان علیا، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان فریدون‌شهر اصفهان تا چندی پیش ارمنی نشین بود و بزرگترین روستای ارمنی نشین ایران به حساب می‌آمد ولی با توجه به شرایط حاکم در ایران و مهاجرت ارامنه، اکنون فقط شش خانواده دو نفره ارمنی در آن زندگی می‌کنند. این تنها روستایی است در ایران که دارای سه کلیسا است.
کلیسایی با ۴۵۰ سال قدمت، کلیسای مریم مقدس با ۲۳۹ سال قدمت و کلیسای نرسیس با ۱۱۴ سال قدمت.
در حال حاضر تنها کلیسای مریم مقدس در حال استفاده است. دو کلیسای دیگر هم دارای آثار تاریخی بسیاری بوده است که به علت عدم حفاظت مسوولان مورد دستبرد واقع شده است.
گفتنی است ارامنه یکی از بزرگترین جوامع غیر مسلمان در ایران می باشند. از جمعیت ارامنه ایران آمار دقیقی در دست نیست، اما طبق سرشماری‌ در سال ١٣۴۵ جمعیت کل مسیحیان ایران ١۴٩هزارنفر بود، اما در سال ۱۳۸۵ (چهل سال بعد) با وجود افزایش بیش از دوبرابری جمعیت ایران تعداد مسیحیان به ١٠٩هزار نفر کاهش پیدا کرده بود.
طبق گفته ارامنه‎ی نزدیک به حکومت از جمله «کارن خانلری» نماینده ارامنه تهران و شمال در مجلس در حال حاضر تعداد جمعیت ارمنی‌های ایران روند نزولی به خود گرفته و در حال حاضر این جامعه حدود ۶۰ تا ۷۰ هزار نفر جمعیت دارند که اکثر آنها در تهران، اصفهان و تبریز و رشت ساکن هستند. حتی برخی منابع غیررسمی تخمین می‌زنند که این تعداد به کمتر از ۴۰ هزار نفر هم رسیده است.
لازم به ذکر است روستای خویگان علیا و حواشی مهاجرت گسترده ارامنه ساکن در این روستای حاصلخیز تنها یکی از نمونه های بارز و مثال زدنی از مهاجرت دسته جمعی ارامنه ایران در طی سالهای پس از انقلاب بهمن ۵۷، تحت جفاهای حکومت اسلامی می باشد.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookTwitterBalatarinTelegram