۱۳۹۶ اردیبهشت ۲۵, دوشنبه

فوت یک نوکیش مسیحی پناهجو در آنکارای ترکیه هنگام کار

فوت یک نوکیش مسیحی پناهجو در آنکارای ترکیه هنگام کار

پلیس ترکیه به شدت با اشتغال پناهندگان برخورد می‌کند و بسیاری کارفرمایان، ایرانی‌ها را اخراج کرده اند و در عمل بسیاری از خانواده‌های پناهجوی ایرانی هیچ درآمدی برای امرار معاش در این کشور ندارند.

به گزارش«محبت نیوز» یک نوکیش مسیحی پناهجو با نام علیرضا صانعی، صبح روز شنبه ۱۶ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۶ در محل کار خود دچار ایست قلبی شد، اما پیش از رسیدن به بیمارستان جان خود را از دست داد.
وب‌سایت «پناه» به نقل از نزدیکان او نوشت که این پناهجو تنها ۲۳ سال داشت در مهرماه سال ۱۳۹۵ به علت مشکلاتی که پس گرویدن به مسیحیت برای او و خانواده‎اش در ایران ایجاد شده بود به ترکیه مهاجرت و اعلام پناهندگی کرده بودند. این جوان سابقه بیماری نداشت و ایست قلبی او برای خانواده‌اش حادثه‌ای غیرقابل باور بود.
اتفاق تلخی که برای این جوان ایرانی افتاد رویداد تازه‌ای نیست. شرایط پناهجویان ایرانی در ترکیه به خصوص با تحولات سیاسی صورت گرفته در ترکیه وخیم شده است.
هزاران پناهجوی ایرانی که در شهرهای کوچک و کم امکانات ترکیه زندگی می‌کنند به علت شرایط خاصی که در ایران داشتند از حمایت‌های آنچنانی برخوردار نیستند و در ترکیه به خصوص از نظر مالی با مشکلات فراوانی روبه رو می‎شوند.
طی چند ماه گذشته پلیس ترکیه در برنامه ای هدفمند و از پیش برنامه ریزی شده پناهجویان ایرانی را که در شهرهای محل سکونتشان مشغول به کار هستند، با بدترین شکل ممکن و بی احترامی به مانند مجرمان سابقه دار دستگیر و به مدت طولانی در حالتی بلاتکلیف در بازداشت نگاه می دارد، گاه مدت زمان این بازداشت ها تا چندین هفته و شاید ماهها ادامه می یابد و باید افزود حتی این روزها تعداد پناهجویان دیپورت شده از ترکیه نیز در حال افزایش است.
منازعات دولت رجب طیب اردوغان با اروپایی‌ها و تعلیق پذیرش پناهندگان از سوی کشورهای ثالث باعث شده هزاران پناهجوی ایرانی در ترکیه بلاتکلیف باشند و بررسی پرونده‌های آنان به صورت غیر رسمی اما در عمل به حالت تعلیق درآمده است.
گرچه طبق قانون، کار برای پناهجویان در ترکیه ممنوع  می باشد، اما چون ایرانی‌ها عمومن دستمزدی به مراتب پایین تر از ترکها دریافت می کنند و سخت ترین مشاغل نیز به آنان سپرده می شود و از سویی دیگر برای کارگران ایرانی از طرف کارفرمایان حق بیمه ای پرداخت نمی گردد، به همین دلیل کارفرمایان تُرک ترجیح می‌دهند از ایرانی‌ها در کسب و کارشان استفاده کنند.
اما حالا مدتی است که پلیس ترکیه با برنامه ریزی خاص، به شدت با اشتغال پناهندگان برخورد می‌کند و بسیاری کارفرمایان تُرک حتی بدون پرداخت دستمزدها، ایرانی‌ها را اخراج نموده اند و در عمل بسیاری از خانواده‌ها هیچ درآمدی برای امرار معاش ندارند و متاسفانه در این بین هیچ کمک قابل توجه ای هم از سوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل(UN) و یا سایر ارگان ها ذیربط به پناهجویان ایرانی در ترکیه نمی شود که صد البته افزایش ناگهانی و چند برابری تعداد پناهجویان ایرانی درطی ۳ سال گذشته در تشدید این مشکلات و عدم رسیدگی ها بی اثر نبوده است.
در خاتمه باید گفت در حال حاضر فشار زندگی و ترس از اخراج بزرگترین دغدغه و نگرانی پناهندگان ایرانی در ترکیه است.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookTwitterBalatarinTelegram

مسیحیان ایران در کانون توجهات جهانی/پایان کنفرانس جهانی دفاع از مسیحیان جفا دیده

مسیحیان ایران در کانون توجهات جهانی/پایان کنفرانس جهانی دفاع از مسیحیان جفا دیده

نخستین کنفرانس جهانی دفاع از مسیحیان جفا دیده در شهر واشنگتن، پایتخت ایالات متحده پس از سه روز به کار خود پایان داد.
راشین سودمند فرزند کشیش شهید “حسین سودمند” اولین کشیش ایرانی که در سال ۱۳۶۹ به اتهام ارتداد در زندان مشهد اعدام شد
به گزارش خبرنگار «محبت نیوز» از واشنگتن، نخستین کنفرانس دفاع از مسیحیان جفا دیده ( ورلد سامیت) پس از سه روز بررسی و بحث و گفتگو پیرامون جفا بر مسیحیان در کشورهای مختلف پایان یافت.
اهداف این کنفرانس افزایش آگاهی نسبت به جفای مسیحیان در جهان؛ اعلام اتحاد با مسیحیان جفا دیده و بررسی علل جفا و واکنش مسیحیان به این جفاها بود.
مسیحیان جفا دیده بسیاری از کشورهای مختلف نیز در این کنفرانس شرکت داشتند، مسیحیانی که در کشورهای اسلامی در اقلیت هستند و تحت تاثیر اسلامگرایی افراطیدر خاورمیانه و آفریقا از جفای روز افزون رنج می‎‌‌رند. در این منطقه نه تنها مسیحیان که در صدر لیست جفا دیدگان قرار دارند بلکه اقلیت هندو، بودایی و دیگران ادیان و مذاهب نیز بخاطر ایمانشان مورد جفا و سرکوب قرار می‎گیرند.
اما در کنفرانس واشنگتن مسیحیان جفا دیده در محور قرار داشتند و از تجربیات تلخ خود از جفا و تعرض سخن گفتند و همچنین بر قدرت امید و بخششی که در میان سختی‌ها بخاطر نام مسیح تجربه کردند تاکید کردند.

یکی از کشیشان کلیسای عراق که بخاطر حملات داعش خانه و کلیسای خود را از دست داده بود، ضمن تأکید بر شرارت اسلامگرایان دولت اسلامی (داعش) خاطر نشان کرد که تنها دستاورد این حملات اسلامیون علیه مسیحیان این است که مسیحیان با یکدیگر متحدتر شده و در محبت و ایمان خود تقویت می‌شوند.
یکی دیگر از رهبران کلیسای جفادیده در خاورمیانه (نام محفوظ) درباره خروج مسیحیان از منطقه خاورمیانه که مهد مسیحیت به شمار می‌رود،‌ گفت «مایه افتخار ماست که در چنین برهه‌ای از زمان در خاورمیانه زندگی کنیم و سفیران آسمان در منطقه خود باشیم. خیلی از کشورها سفارت‌های خود را در کشور جنگ زده ما بسته‌اند و سفیران خود را بیرون برده‌اند، اما ما به عنوان سفیران مسیح در کشورمان مانده‌ایم».
سخنرانی ایرانیان مسیحی جفا دیده در کنفرانس واشنگتن
به نمایندگی از مسیحیان جفا دیده ایران نیز،‌ راشین سودمند دختر کشیش شهید زنده یاد «حسین سودمند» نیز سخنانی را ایراد کرد. او که پدرش به دست حکومت جمهوری اسلامی به اعدام محکوم و به دار آویخته شد، گفت که قبر پدرش همچون درختی برای رشد کلیسا در ایران بوده و خواهد بود و کلیسا بخاطر جانفشانی او و مسیحیان دیگر در ایران رشد می‌کند.
یکی از سخنران این کنفرانس «مایک پنس» معاون اول رئیس جمهوری آمریکا، بود که تأکید کرد اولویت دولت دونالد ترامپ گسترش آزادی مذهب در جهان است،‌ چندین عضو کنگره آمریکا، چندین سناتور آمریکایی از ایالت‌های مختلف،‌ وزیر سابق امنیت داخلی کانادا و یکی از اعضای مجلس اعیان بریتانیا از اهمیت فعالیت‌های سیاسی و فشار بر کشور های جفا کننده مسیحیان سخن به میان آوردند.
عدم پایبندی جمهوری اسلامی به قوانین خود در مورد حقوق اقلیت‌های دینی
به گزارش «محبت نیوز» رهبران مسیحی از فرقه‌های مختلف نیز بر لزوم به رسمیت شناختن جفای غیر انسانی به مسیحیان بسیاری از کشورهای جهان اشاره کردند و در عین حال گفتند که مسیحیان در سراسر دنیا با محبت و بخشش با جفا های خشونت آمیز مقابله می‌کنند.
اسقف «مایکل نظیر علی»، مسئول مرکز آموزش، تحقیق،‌ وکالت و گفتگو در دانشگاه آکسفورد و اسقف کلیسای «راچستر» ضمن سخنان خود از سفرش به ایران برای بازدید از منشور حقوق بشر کوروش یاد کرد و گفت در ایران دولت جمهوری اسلامی حتی به قوانین خود در برابر حقوق اقلیت‌های مذهبی نیز پایبند نیست. وی گفت که در طی سفرش به ایران مسئولین جمهوری اسلامی علاقه‌ای به ادامه راه کوروش کبیر در دفاع از حقوق بشر و آزادی مذهبی نشان ندادند.
در شب پایانی این کنفرانس برای دفاع از مسیحیان جفا دیده، دکتر فرانکلین گراهام که برگزار کننده اصلی این کنفرانس بود گفت که امیدوار است این کنفرانس دل‌های ایمانداران به مسیح را به یکدیگر نزدیک‌تر کرده باشد تا در هنگام جفا در کنار یکدیگر بایستیم و باعث تقویت یکدیگر باشیم. او همچنین ابراز امیدواری کرد که این کنفرانس آغازی برای رساندن صدای کلیسای جفا دیده در سراسر جهان و برداشتن گام‌هایی عملی برای حمایت و التیام درد و رنج مسیحیان بخاطر ایمان مسیحی‌شان باشد.
خبرنگار محبت نیوز – واشنگتن
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookTwitterBalatarinTelegram

“یوسف ندرخانی” دگر اندیش مسیحی غیر تثلیثی برای اتهامی جدید در دادگاه حاضر شد



“یوسف ندرخانی” دگر اندیش مسیحی غیر تثلیثی برای اتهامی جدید در دادگاه حاضر شد

اتهامات مطرح شده علیه ندرخانی و سه نفر دیگر، این بار نه ارتداد بلکه تجمع غیر قانونی و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی است.
به گزارش آژانس خبری مسیحیان ایران «محبت نیوز» دادگاه انقلاب اسلامی بار دیگر مشغول محاکمه یوسف ندرخانی همراه با سه شهروند دیگر اهل شهرستان رشت شد که هر چهار نفر آنها از دگر‌اندیشان غیر تثلیثی فعال در استان گیلان می باشند.
شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران در روز دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۳۹۶ برابر با ۸ مارس، شاهد برگزاری اولین جلسه دادگاه یوسف ندرخانی، محمد علی مسیب زاده معروف به یاسر، محمد رضا امیدی معروف به یوهان و زمان فدائی معروف به صاحب با ریاست قاضی احمد زاده بود.
اتهامات مطرح شده علیه ندرخانی و سه نفر یاد شده این بار نه ارتداد بلکه تجمع غیر قانونی و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی است که به گفته قاضی پرونده می تواند برای آنها تا ده سال زندان مجازات در پی داشته باشد.
بنا بر اطلاعات منابع خبری از شهرستان رشت مرکز استان گیلان، صبح روز ۲۴ اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۵ وقتی این افراد برای اجرای مراسم آئینی داخل یک منزل شخصی در رشت گرد آمده بودند با حمله ماموران اطلاعاتی روبرو شدند. آنها یوسف ندرخانی را به همراه همسرش فاطمه پسندیده ملقب به تینا و سه فرد دگراندیش غیر تثلیثی نامبرده بالا بازداشت کردند و با خود بردند.
به نقل از همین منابع، یوسف ندرخانی و همسرش چند ساعت بعد آزاد شدند ولی سه نفر دیگر در بازداشت باقی ماندند تا این که چند روز بعد در اوایل خرداد ماه ۱۳۹۵ یاسر مسیب زاده (صاحب خانه محل برگزاری جلسه) و صاحب فدایی با تودیع وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی به طور موقت تا زمان برگزاری دادگاه آزاد شدند. اما بازپرس جلیلی در شعبه ۱۴ بازپرسی رشت به دلایل نامعلومی از تودیع وثیقه محمد وفادار برای مدت طولانی جلوگیری کرد وی را آزاد ننمود.
لازم به یادآوری است که یوسف ندرخانی مهرماه سال ۱۳۸۸ به اتهام ارتداد بازداشت شد و تا شهریور ۱۳۹۱ زندانی بود. پرونده او در اسفند ۱۳۹۰ جهت اجرای حکم اعدام به اتهام ارتداد به دایره اجرای احکام ارسال شد. ولی با کمپین های وسیعی که کلیساهای مسیحی جهان به نفع او به راه انداختند، سرانجام قوه قضائیه جمهوری اسلامی مجبور شد این حکم را در سال ۱۳۹۱ بشکند و او را زندان آزاد کند.
جهانی شدن ابعاد پرونده یوسف ندرخانی همچنین باعث رهائی همسرش نیز گردید. فاطمه پسندیده، همسر یوسف ندرخانی که پیشتر به حبس ابد محکوم شده بود، در نهایت در مهرماه سال ۸۹ از اتهامات وارده تبرئه گردید و از زندان لاکان رشت آزاد شد.
منشاء مسیحیان غیر تثلیثی که پیروان “ویلیام برانهام” هستند در ایران از شهر رشت می باشد. افراد اصلی این گروه از جمله بهروز صادق خانجانی و یوسف ندرخانی و بهنام ایرانی ابتدا از اعضای کلیسای جماعت ربانی رشت بودند. آنها بعد از باور یافتن به عقاید دگراندیشانه متفاوت با جامعه مسیحیان ایران، از کلیسای جماعت ربانی جدا شدند و نام گروه “کلیسای ایران” را بر خود نهادند.
گروه موسوم به “کلیسای ایران” که پیرو “ویلیام برانهام” واعظ آمریکائی معروف قرن بیستم می باشند اصل پایه ای الهیات مسیحی یعنی رابطه پدر پسر و روح القدس را که در زبان فارسی به “تثلیث” معروف است قبول ندارند و تعمید گرفتن مسیحیان ایرانی را در نام پدر، پسر و روح القدس را درست نمی دانند. از این رو آنان را “غیرتثلیثی” نیز می نامند. آنها هیچگونه ارتباطی با بدنه اصلی کلیساهای مسیحی ایران ندارند.
در سالهای اخیر دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی با گذاشتن فشار بر روی این افراد که تعداد اندکی در چند شهرستان از جمله کرج، شیراز، اصفهان و رشت هستند، تلاش می نمایند تا برای نوکیشان مسیحی نوایمان ایجاد شک و شبهه بنمایند.
با وجود سرمایه گذاری بسیار زیاد نیروهای امنیتی بر روی این چند نفر و بازداشت و زندانی کردن مکرر آنها، به خاطر دفاع هوشمندانه جامعه مسیحی ایران از حقوق قانونی این گروه و حمایت از آزادی آنها برای ابراز عقیده، تمامی ترفندهای حکومتی برای ایجاد اختلاف بین مسیحیان ایران تا کنون کم اثر و بی ثمر مانده است.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookTwitterBalatarinTelegram

برگزاری کارگاه‌های مسیحیت ستیزی در مشهد

برگزاری کارگاه‌های مسیحیت ستیزی در مشهد

کارگاه نقد و بررسی کتاب مقدس و چگونگی مقابله با گسترش مسیحیت برای آشنایی طلاب و حوزویان مشهد با روش‌های مسیحیت ستیزی برگزار شد.
به گزارش «محبت نیوز» گروهی از طلاب و حوزویان در شهر مشهد «کارگاه نقد و بررسی مسیحیت» تشکیل دادند و در آن به بررسی شیوه‌های مختلف مقابله با گرویدن افراد به مسیحیت می‌پردازند.
وب‌سایت «فرقه نیوز» گزارش داده در این دوره یک کارشناس معمم به نام سیدرضا موسوی با گرایش ادیان و فرق، ضمن اشاره به تبلیغات گسترده مسیحیت در ایران؛ به تحلیل و بررسی شیوه‌های مسیحیان برای جذب جوانان به مسیحیت اشاره کرده است.
در این کارگاه گفته شده مبلغان مسیحی از شبکه‌های مجازی از جمله تلگرام و اینستاگرام استفاده می‌کنند و لزوم توجه حوزویان باید به استفاده از ظرفیت‌های موجود در فضای مجازی باشد.
موسوی مسئول بخش مسیحیت موسسه راهبردی «حق پژوهی» است و این دوره مسیحیت ستیزی را در سه جلسه برگزار کرده و در آن کتاب مقدس و آموزه‌های مسیحیت را نیز نقد نمود.
جمهوری اسلامی با شیوه‌های مختلف سعی در مقابله با گسترش روزافزون مسیحیت بین جوانان دارد. این در حالیست که حکومت برای مقابله با ترویج مسیحیت در ایران میلیاردها تومان هزینه فیلترینگ سایت‌ها و ارسال پارازیت بر روی شبکه‌های مسیحی می‌کند تا در مقابل موج گرویدن شهروندان به خصوص جوانان به مسیحیت را بگیرد.
به نوشته این وب‏سایت «چالش‌ها و شبهات موجود مسیحیان در زمینه کتاب مقدس و آموزه‎های مسیحی به ویژه در دوران معاصر، از جمله مسائلی بود که در این جلسات مورد بررسی قرار گرفت و شواهدی از سخنان اندیشمندان مسیحی در این زمینه ارائه گردید».
در این گزارش ادعا شده که در این کارگاه لزوم نگرش تطبیقی بر آموزه‌های اسلامی و مسیحی برای نشان دادن برتری آموزه‌های اسلامی برآموزه‌های مسیحیت از دیگر مسائلی بود که این دوره مورد تاکید گرفت.
در کنار بودجه‎هایی که نهادهای دینی برای مسیحیت ستیزی خرج می‎کنند و صرف ساخت برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی برای تقابل با مسیحیت می‌شود و یا با انتشار ده‌ها جلد کتاب ضد مسیحی با محتوای نادرست و غیرواقعی که برای انسداد در مسیر بشارت کلام خداوند منتشر می‎شود میلیاردها تومان از بودجه کشور نیز صرف نهادها و سازمان‌های اسلامی می‌شود تا جوانان دلزده از اسلام را به سمت خود جلب کنند.
شایان ذکر است مشهد از جمله شهرهایی مذهبی می باشد که بارها مراجع بلند پایه از گسترش مسیحیت در آن ابزار نگرانی کردند.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookTwitterBalatarinTelegram

نمایش نظر دهی