۱۳۹۵ آذر ۲۳, سه‌شنبه

پیام بی پرده پاپ فرانسیس خطاب به رسانه ها

پیام بی پرده پاپ فرانسیس خطاب به رسانه ها

پاپ در این مصاحبه از ادبیاتی کم‌سابقه برای تاختن به رسانه‌ها بهره گرفته است
papa-francesco
به گزارش«محبت نیوز» پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان، در مصاحبه‌ای با هفته‌نامه بلژیکی «ترتیو» گفته است رسانه‌هایی که بر رسوایی‌های سیاست‌مداران متمرکز می‌شوند تا آنها را بدنام کنند «در معرض خطرند که شبیه مبتلایان کوپروفیلیا شوند».
به گفته رادیو آلمان، این اصطلاحی در علم روان‌شناسی برای توصیف کسانی است که علاقه‌ای بیمارگونه به مدفوع و فضولات دارند و با آن به اوج لذت می‌رسند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، پاپ فرانسیس با ذکر عبارات دقیق روان‌شناختی، گفت: «مخاطبان رسانه‌هایی که دست به چنین اقداماتی می‌زنند هم در معرض خطر کوپروفاگیا (مدفوع‌خواری و لذت بردن از آن) هستند.» او از این‌که مجبور به استفاده از این عبارات شد عذرخواهی کرد و گفت برای تشریح وضعیت جاری چاره‌ای جز این نیست.
به اعتقاد رهبر کاتولیک‌های جهان «رسانه‌ها باید شفاف عمل کنند و در برابر پلیدی‌ها و رسوایی‌های جاری از خود خویشتن‌داری نشان دهند، حتی اگر آنها حقیقت داشته باشند.» او می‌گوید از آنجایی که مردم این گرایش را دارند که با چنین موج‌هایی گم‌راه شوند، باید روند جاری را متوقف کرد.
او همچنین نسبت به خطرهای استفاده از رسانه‌ها برای «لجن‌مال کردن رقبای سیاسی» اشاره کرد‌‌‌ و گفت: «هیچ‌کس مجاز به انجام چنین کارهایی نیست. این‌ها گناه‌اند و ارتکاب آنها خسارت‌های جدی وارد می‌کند.»
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookBalatarinTelegram

پاپ فرانسیس برای بیکاران و کودکان دعا نمود



پاپ فرانسیس برای بیکاران و کودکان دعا نمود

به باور کلیسای کاتولیک روز هشتم دسامبر عید “لقاح مقدس” به معنای پاک شدن مریم مقدس از گناهان بشری پیش از تولد است.
papa_child
به گزارش«محبت نیوز»پاپ فرانسیس در مراسم  سنتی کلیسای کاتولیک که به صورت سالیانه در شهر رم برگزار می گردد حاضر شد. در این روز آتش نشانان شهر، تاج گلی را بر بالای مجسمه مریم، مادر عیسی مسیح قرار می دهند.
در این رویداد سنتی که با حضور هزاران نفر از مردم رُم و گردشگران برگزار می شود، رهبر کاتولیک های جهان در دعای خود به معضل بیکاری، افرادی که مشاغل پست دارند، کودکانی که مورد سوءاستفاده قرار می گیرند و خانواده هایی که در فقر زندگی می کنند اشاره کرد.
این رویداد سنتی یکی از اعیاد مسیحیان کاتولیک و روز تعطیلی عمومی در ایتالیا است و از سال ۱۸۵۷ در روز هشتم دسامبر با حضور پاپ برگزار می شود.
به باور کلیسای کاتولیک روز هشتم دسامبر عید لقاح مقدس به معنای پاک شدن مریم مقدس از گناهان بشری پیش از تولد است. در این جشن به مجسمه مریم در بالای میدان «پله های اسپانیا» در شهر رم ادای احترام می شود.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookBalatarinTelegram

کلیسای “سنت استپانوس” نگین کوهستانی ایران

کلیسای “سنت استپانوس” نگین کوهستانی ایران

در یک روز از سال هزاران نفر از ارمنیان در این نقطه گردهم می‌آیند تا به دعا و پرستش بپردازند.
Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2016-12-10 08:12:19Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com
به گزارش«محبت نیوز»کلیسای سنت استپانوس در قلب کوه‌ها و در میان طبیعت سبز منطقه مرزی جلفا و جمهوری آذربایجان قرار گرفته‌ است.
این کلیسا دومین کلیسای مهم ارامنه ایران است که از نظر اهمیت بعد از قره ‌کلیسا قرار می‌گیرد و در ۱۷ کیلومتری غرب شهر جلفا و در فاصله ۳ کیلومتری کرانه جنوبی رودخانه ارس (صومعه سرخ) واقع شده‌ است.
این کلیسا در سده نهم میلادی ساخته شده‌ ولی به علت زلزله دچار آسیب‌های جدی شده بود که در دوران صفویه مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت.
Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2016-12-10 08:14:49Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com
Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2016-12-10 08:14:09Z | http://piczard.com | http://codecarvings.comÿÇڃO~
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookBalatarinTelegram

بشار اسد در دیدار با سفیر واتیکان، پیام پاپ را دریافت کرد

بشار اسد در دیدار با سفیر واتیکان، پیام پاپ را دریافت کرد

بشار اسد در دیدار با نماینده پاپ فرانسیس ضمن دریافت پیام پاپ اعلام کرد مردم سوریه برای بازگرداندن امنیت و ثبات مصمم هستند
بشار اسد پیام پاپ فرانسیس را دریافت کرد
بشار اسد پیام پاپ فرانسیس را دریافت کرد
به گزارش«محبت نیوز»کاردینال «ماریو زیناری» فرستاده پاپ فرانسیس به دمشق نامه رهبر کاتولیک‌های جهان را به بشار اسد تسلیم کرد.
رهبر کاتولیک‌های جهان در این نامه از بشار اسد درخواست کرده است که با تشریک مساعی در جهت پایان جنگ و بازگشت آرامش به سوریه تلاش کنند؛ تا اینکه سوریه تا همیشه الگویی برای همزیستی مشترک باقی بماند؛ همچنانکه که همیشه اینگونه بوده است.
رئیس جمهور سوریه نیز در دیدار با نماینده پاپ فرانسیس ضمن دریافت پیام پاپ، اعلام کرد مردم سوریه برای بازگرداندن امنیت و ثبات مصمم هستند.
بشار اسد در دیدار با ماریو زیناری، فرستاده پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان، دریافت کرد که در این پیام، پاپ همدردی عمیق خود را با سوریه و ملت آن در شرایطی که بر این کشور می گذرد، ابراز کرد. پاپ فرانسیس در پیام خود تاکید کرده که واتیکان به صراحت هرگونه مظاهر تروریسم را محکوم می کند.
 رئیس جمهوری سوریه نیز به زیناری به دلیل ابقای وی به عنوان سفیر واتیکان در سوریه تبریک گفت. وی تاکید کرد که دولت و ملت سوریه برای بازگرداندن امنیت و ثبات مصمم هستند و سوریه به تحقق آشتی ها که بهترین راه برای تحقق این هدف است، ادامه می دهد.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookBalatarinTelegram

کلیسایی متعلق به چوپانان ارمنی

کلیسایی متعلق به چوپانان ارمنی

این کلیسا که در قرن ۱۶ میلادی ساخته شده و در سال ۱۸۳۶ میلادی بازسازی گردیده است
choopan1
به گزارش«محبت نیوز» کلیسای “آندره ورتی مقدس” یا “کلیسای چوپان” متعلق به قرن ۱۶ میلادی است و هم اکنون تحت مالکیت شورای خلیفه گری ارامنه آذربایجان با نام محلی چوپان اداره می‌شود.
این کلیسا به این دلیل بنام چوپان شهرت یافت که محل کلیسا در چراگاه منطقه دره شام بنا شده بود و محل عبادت چوپان های ارمنی منطقه دره شام بشمار می‌رفت.
بنا به روایتی دو کلیسا به همت دو برادر چوپان بنا شده است، یکی در این سمت رودخانه ارس و دیگری در جناح روبه رو که متاسفانه در سالهای اخیر تخریب شده است.
مصالح بکار رفته در ساختمان آن سنگ و ملاط است و سطح دیوارهای داخلی با گچ پوشانده شده است. بنا فاقد هر گونه حجاری است. این کلیسا دارای گنبد کوچکی با پلان دایره شکل است که بر روی آن چهار نورگیر در چهار جهت تعبیه شده است. در سمت غرب کلیسا آثار و بقایای بنای ویران شده‌ای موجود است که احتمالاً بخشی از کلیسا را تشکیل داده است. در محوطه اطراف کلیسا سنگ صلیبهایی بوده است که جهت حفظ آنها تعدادی به تبریز منتقل گردیده است.
کلیسای آندره ورتی در کنار دیراستپانوس مقدس در ماه می ۲۰۰۸ میلادی در فهرست آثار یونسکو به ثبت جهانی رسید. این بنا به همت سازمان میراث فرهنگی و همکاری سازمان منطقه آزاد ارس در سال ۲۰۱۵ میلادی مرمت گردید و در همان سال به یاد شهدای ارامنه تقدیس مجدد گردید.
choopan3خلیفه
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookBalatarinTelegram

اعضای اخوان المسلمین مظنونین انفجار کلیسای قبطی قاهره

اعضای اخوان المسلمین مظنونین انفجار کلیسای قبطی قاهره

وزارت کشور مصر به دست داشتن اسلامگرایان جنبش “اخوان المسلمین” در انفجار کلیسای قبطی واقع در قاهره مظنون است.
coptsmuslims
به گزارش«محبت نیوز» روز سه شنبه روزنامه ی « الوحده» با استناد به بیانیه ی وزارت کشور این مطلب را منتشر کرد.
طبق تحقیقات اولیه ، سازمان دهندگان این حمله اسلامگرایی سی ساله است بنام محب قاسم که با اسم مستعار« دکتر» تحت تعقیب است.
او در قطر تحت تاثیر شبکه ی محلی « اخوان المسلمین» که از فراریان مصری این جنبش تشکیل شده بود قرار گرفت و سپس برای سازمان دهی عملیات تروریستی به مصر بازگشت. در واقع او بر اساس تحقیقات، جوان ۲۲ ساله با نام محمد شفیق مصطفی را برای عملیات منفجر کردن کلیسا استخدام کرد.
انفجار قوی یکشنبه ی گذشته در مجموعه ی کلیسای عباسی در قاهره رخ داد جایی که چندین کلیسا و از جمله کلیسای جامع قرار دارد و مراسم مسیحیان قبطی در آن برگزار می شود. براساس آخرین اطلاعات در نتیجه این انفجار ۲۵نفر کشته و ۴۹ نفر زخمی شدند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookBalatarinTelegram

واکنش مردم مصر به حادثه تروریستی کلیسای قاهره

واکنش مردم مصر به حادثه تروریستی کلیسای قاهره

گرامیداشت یاد و خاطره جان باختگان حادثه تروریستی کلیسای قبطی قاهره برگذار شد
ghahereh_2016
به گزارش«محبت نیوز»یک روز پس از حمله تروریستی به یکی از مهمترین کلیساهای قبطی های مصر پاپ قبطی ها در کلیسای سنت مری قاهره یاد و خاطره قربانیان این حمله را گرامی داشت.
به گفته یورنیوز، یکشنبه در جریان بمب گذاری در نزدیکی در ورودی کلیسای قبطی ها در محله عباسیه قاهره ۲۵ نفر جانشان را از دست دادند و دهها تن زخمی شده اند. نیمی از مجروحان این حمله همچنان در بیمارستان هستند.
یکی از ساکنان قاهره در فردای این حمله می گوید: « همه ما برادریم خواه مسلمان و یا مسیحی. اما دولت باید هر چه زودتر عاملان این حمله را بازداشت و در دادگاه نظامی آنها را محاکمه کند.»
یکی دیگر از شهروندان قاهره می گوید: « تحمل این اتفاقات برای ما بسیار سخت و دشوار است. هیچ کسی موافق این حرکات وحشیانه نیست خواه مسلمان و یا مسیحی و یا معتقد به مذاهب دیگر.»
هنوز هیچ سازمان و یا گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است. درست پس از انقلاب مصر و سرنگونی رژیم حسنی مبارک بسیاری از کلیساهای و اماکن مذهبی مسیحیان قبطی مصر مورد حمله اسلام گرایان افراطی وهابی قرار گرفته است.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookBalatarinTelegram

حادثه خونین کلیسا در نیجریه ۶۰ کشته بر جای گذاشت

حادثه خونین کلیسا در نیجریه ۶۰ کشته بر جای گذاشت

تاکنون جسد ۶۰ نفر را از زیر آوارها بیرون کشیده‌ شده اند اما ممکن است تعداد قربانیان این حادثه افزایش یابد
church_n
به گزارش«محبت نیوز» در یک حادثه دردناک فرو ریختن سقف کلیسا در نیجریه موجب مرگ ۶۰ نفر شد. فروریختن ساختمان در نیجریه کم سابقه نیست؛ بخشی از علت حوادثی این چنین استفاده از مصالح ساختمانی غیراستاندارد است و علت دیگر هم رعایت نکردن دستورالعمل‌های مهندسی ساختمان است.
بنابر گزارش رسانه‌های نیجریه، به هنگام آوارشدن سقف صدها نفر از جمله فرماندار ایالتی در داخل کلیسا بوده‌اند.
به گفته بی بی سی، آن طور که گزارش شده ساختمان این کلیسا در حال احداث بود و برای آن که به مراسم کهنوت روز شنبه (۱۰ دسامبر-۲۰ آذر) برسد، به طور موقت آماده شده بوده است.
مسئولان محلی می‌گویند تاکنون جسد ۶۰ نفر را از زیر آوارها بیرون کشیده‌اند اما ممکن است با برداشتن آوراهای بیشتر، تعداد قربانیان افزایش یابد.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookBalatarinTelegram

تشدید خفقان و سرکوب مسیحیان در چین

تشدید خفقان و سرکوب مسیحیان در چین

مسیحیان در چین با خفقان و تنگناهای فراوان مواجه اند. “کیتی منسفیلد” در گزارش پیش رو برای خبرگزاری اکسپرس از وضعیت مسیحیت در چین نوشته است
img
به گزارش«محبت نیوز» حزب کمونیست چین همچنان مشغول سرکوب مسیحیت در این کشور است. کمونیست‌ها مجموعۀ جدیدی از قوانین سختگیرانه را برای همین منظور وضع کرده‌اند.
از جملۀ این مقرّرات سختگیرانه می‌توان به ممنوع‌الخروج کردن مسیحیان چین، محدودیت‌هایی که برای کلیساهای خانگی در نظر گرفته شده، حملاتی که به کشیش‌ها می‌شود و افزایش شمار زندانیان مسیحی، اشاره کرد.
اما مسیحیان نیز در حال مبارزه با قوانین سختگیرانه‌ای هستند که مقامات برای آنها مقرّر داشته‌اند. خانم «زو زیانگمی» یکی از افرادی است که به خاطر مقابله با نیروهای پلیس که قصد داشتند مانع از برگزاری مراسم عبادتی شوند، روانۀ زندان شد. مأموران پلیس به کلیساهای غیرمجاز در استان‌های هیلونگ‌جیانگ و آن‌هوئی حمله کردند و با اعمال خشونت تعدادی از پیروان کلیسا، از جمله خانم زیانگمی را بازداشت کردند.
این حمله نیز یکی دیگر از اقدامات حکومت چین در امتداد افزایش سختگیری‌های حزب کمونیست نسبت به مسیحیان بوده است. در سری جدیدِ محدودیت‌ها، حکومت قادر به انحلال کلیساهای خانگی خواهد بود.
در چین ارائۀ تعلیمات دینی برای کودکان عملی غیرقانونی است و خواندن سرودهای مذهبی و دعا خواندن قدغن است. همچنین بنا به گزارش‌های رسیده، طیّ اقداماتی نماد صلیب از ساختمان‌های مختلف برداشته می‌شود و مسیحیان در صورت برگزاری مراسم مذهبی غیرمجاز، به مبلغ سی‌هزار یورو جریمه می‌شوند.
باب فو، مؤسس و رئیس انجمن «چاینا اید» (China Aid) می‌گوید سری جدید اصلاحات قوانین مذهبی در چین، از زمان انقلاب فرهنگی تاکنون، سختگیرانه‌ترین و خشن‌ترین سیاست‌ها در حوزۀ کنترل ادیان و امور مذهبی بوده است.
برخلاف تعهّدی که در قانون اساسی چین مبنی بر حمایت از آزادی مذهبی قید شده، این اقدام موجب نقض آزادی میلیون‌ها تن از شهروندان چین در حوزۀ اعتقاد و مذهب می‌شود.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookBalatarinTelegram

دادگاه انقلاب «باغ شارون» را به اتهام جاسوسی مسیحیان بشارتی مصادره کرد!

دادگاه انقلاب «باغ شارون» را به اتهام جاسوسی مسیحیان بشارتی مصادره کرد! دادگاه انقلاب اسلامی در ایران باغ شارون متعلق به کلیسای جماعت ربانی را به اتهام ارتباط گردانندگان کلیسا با سازمان جاسوسی آمریکا و نفوذ در ایران مصادره کرده است ! باغ شارون – محل اردوگاه نوجوانان و جوانان کلیساهای جماعت ربانی ایران به گزارش «محبت‌نیوز» شعبه سوم دادگاه انقلاب تهران، در حکمی که ۱۳ تیر ماه سال گذشته صادر و در مرداد ماه سالجاری (۱۳۹۵) به تأیید رسید، شورای کلیساهای جماعت ربانی ایران را به ارتباط با «سازمان جاسوسی سیا» متهم و دستور مصادره یک باغ متعلق به این شورا را به نفع ستاد اجرائی فرمان امام صادر کرده است. به نقل از تارنمای«ماده ۱۸» در حکم صادره آمده، «شورای مذکور یکی از شاخه‌های کلیسای فیلادلفیای آمریکا بوده که با بودجه آمریکا و به وسیله سازمان جاسوسی سیا برای نفوذ در کشورهای جهان اسلامی بخصوص ایران تشکیل و به فعالیت‌های تبشیری اقدام می‌نماید». حتی مشخص نیست دادگاه این پرونده چه زمانی تشکیل شده و وکیل کلیسای جماعت ربانی برای دفاع از اموال متعلق به این کلیسا چه کسی بوده است؟ بیشتر بخوانیم : سال ۲۰۱۶ نقطه اوج مسیحیت ستیزی سازمان یافته در ایران بود مصادره املاک کلیسا ادامه روندی است که به اعتقاد منصور برجی، سخنگوی کمیته ماده ۱۸،«حذف تدریجی مسیحیان پروتستان و بشارتی را از صحنه اجتماعی ایران هدف قرار داده است.» کلیسای جماعت ربانی مرکز – تهران کشیش برجی ، هدف از این فشارها بر کلیساهای پروتستان در ایران را «غیرقانونی قلمداد کردن و فرقه‌ای شمردن مسیحیانی تبشیری» دانست که «با بیش از ۶۳۰ میلیون پیرو در سراسر جهان، یکی از گرایش‌های عمده و پذیرفته شده مسیحی است». این فعال حقوق مسیحیان ایرانی، ضمن نگرانی از حکم صادره افزود: «مسئله مهم فقط مصادره یک ملک توسط یک نهاد حکومتی نیست، بلکه نگرانی اصلی از پیامدهای نگران کنندهٔ اتهام وارده برای همه رهبران و اعضای باقیمانده این کلیساست که نه تنها تهدیدی علیه آنها بلکه در بُعدی وسیع‌تر تهدیدی برای آزادی دینی در ایران خواهد بود.» واکنش‌ها به مصادره باغ شارون در واکنش به اتهام وارده توسط دادگاه انقلاب به کلیساهای جماعت ربانی ایران، دکتر جرج وود، ناظر جهانی این شاخه از مسیحیان پروتستان، طی بیانیه‌ای اظهار کرده: «ما [به نمایندگی از] ۶۸، میلیون پیروان کلیسای جماعت ربانی در دنیا ضمن ابراز نگرانی خود از مصادره اخیر باغ و ملک کلیسایی متعلق به شورای کلیساهای جماعت ربانی، خواستار بازگرداندن آن به مالکان قانونی آن هستیم.» بیشتر بخوانیم: روند مسیحیت ستیزی در ایران بیشتر از گذشته شده است وزارت خارجه انگلیس نیز در واکنش به پرسش مطرح شده در پارلمان این کشور درباره مصادرهٔ این ملک گفته «دولت بریتانیا مسائل حقوق بشری از جمله آزار اقلیت‌های دینی را همواره با حکومت ایران در میان می‌گذارد. ما اینگونه محدودیت‌های اعمال شده و گزارشهای مربوط به مصادره املاک مسیحیان و نیز تعطیلی مراکز آموزش الهیات را محکوم می‌کنیم. ما از [حکومت ایران] می‌خواهیم که دست از آزار و اذیت اقلیت‌های دینی برداشته و با انجام تعهدات داخلی و بین المللی خود، حق آزادی دینی را برای عموم ایرانیان رعایت کند.» بیشتر بخوانیم: اعتراض خلیفه ارامنه به تخریب کلوپ ارامنه در تهران پیشنیه باغ شارون باغ شارون در ولد آباد کرج واقع شده و با مساحت بیش از ۱۰۰۱۷ متر مربع و ارزش مالی بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار از اوایل دهه ۵۰ شمسی با هدایای مالی اعضای این مجموعه کلیساها تهیه شده است. باغ مذکور به عنوان محلی برای اردوهای کلیسایی، توسط بچه‌ها، نوجوانان و خانواده‌های مسیحی از شعب مختلف کلیسای جماعت ربانی در سراسر کشور مورد استفاده قرار می‌گرفته است. این ملک متعلق به شورای کلیساهای جماعت ربانی ایران در اوایل دهه ۵۰ شمسی خریداری شده است. گفتنی است «شورا هیچگونه ارتباط تشکیلاتی با کلیساهای جماعت ربانی آمریکا در هیچ دوره‌ای از تاریخ خود، چه قبل و چه بعد از انقلاب نداشته و همواره مستقل از آن بوده است. اشتراک ما با شورای کلیساهای جماعت ربانی دنیا فقط در اعتقادات دینی بوده است». کلیسای جماعت ربانی مرکز در تهران که از آن به عنوان بزرگترین کلیسای فارسی زبان در ایران نام برده می‌شود در هیاهوی انتخاباتی ریاست جمهوری در ایران و تحت فشار مقامات امنیتی در خرداد ماه سال ۱۳۹۲ تعطیل شد. این مطلب را به اشتراک بگذارید: FacebookBalatarinTelegram برچسب ها: باغ شارون, جرج وود, جفا بر مسیحیان ایران, کلیسای جماعت ربانی, مسیحیان ایران, منصور برجی, نوکیشان مسیحی

سال ۲۰۱۶ نقطه اوج مسیحیت ستیزی سازمان یافته در ایران بود

بررسی کارنامه جمهوری اسلامی در یک سال گذشته در برخورد با مسیحیان نشان می‌دهد که «مسیحیت ستیزی سازمان یافته» شاخص اصلی برخورد حکومت ایران با مسیحیان در سال ۲۰۱۶ بود.
masihian_iran
به گزارش آژانس خبری مسیحیان ایران «محبت نیوز» بیستم آذرماه روزجهانی حقوق بشر است. شصت و هشت سال از به رسمیت شناختن اعلامیه جهانی حقوق بشر در سازمان ملل می‌گذرد، و جمهوری اسلامی در صف نخست کشورهایی قراردارد که وضعیت حقوق شهروندان در آن حال و روز خوبی ندارد.
منع شکنجه، منع برده‌داری، حق برخورداری از محاکمه منصفانه، آزادی فکر، عقیده، مذهب و آزادی بیان از جمله حقوق تفکیک ناپذیر انسان است که در منشور حقوق بشر به آن اشاره شده است. در ایران همانقدر که اقلیت‌های قومی، دگراندیشان و منتقدین سیاسی، فعالین مدنی و اجتماعی و روزنامه‌نگاران تحت فشار هستند، اقلیت‌های مذهبی هم با همان سرکوب‌ها و محدودیت‌ها روبرو می شوند.
در واپسین روزهای دسامبر و با نزدیک شدن به سال ۲۰۱۷ بررسی کارنامه یک ساله جمهوری اسلامی در برخورد با نوکیشان مسیحی حکایت از وخیم‌تر شدن وضعیت مسیحیان در مواجهه با حکومت دارد.
طبق آخرین آمار ۹۲ نوکیش مسیحی در ایران یا در زندان و یا ( بلاتکلیف )در انتظار برگزاری دادگاهشان بسر می برند. این آمار مربوط به آن دسته زندانیانی است که از دستگیری آنها گزارش‌های رسمی منتشر و یا از طریق خانواده‌های آنان اطلاع رسانی شده است.
بسته شدن ده‌ها کلیسای خانگی، بازجویی و احضار نوکیشان، اخراج آنان از محیط‌های کاری، تخریب اماکن و بناهای تاریخی مسیحیان و مهاجرت اجباری نوکیشان مسیحی از ایران آسیب‌های ناشی از آن تنها نمایی کلی از نادیده گرفتن حقوق اقلیت‌ مسیحی در ایران در یک سال گذشته بود.
اما علاوه بر بازداشت‌ها و اعمال محدودیت‌ها اصلی‌ترین شاخص جمهوری اسلامی ایران در سالی که گذشت مسیحیت ستیزی سازمان یافته بود که خود را به عنوان جریانی تکامل یافته که از سال‌ها پیش کلید خورده بود، بروز داد.
تولید برنامه‌های ضد مسیحیت در صدا و سیما
محور نخست این جریان این بود که برای نخستین بار در صدا و سیمای جمهوری اسلامی سلسله برنامه‌هایی علیه مسیحیت به طور خاص تولید و پیوسته در طول سال منتشر شد. برنامه‌هایی به طور کامل یک طرفه و بدون حضور کارشناسان مسیحی که طلاب و حوزویان در مباحثی یک طرف نه در جهت تحلیل و تحقیق بلکه با اسناد و روایاتی تحریف شده و غیرواقعی دست به تخریب مسیحیت می‌زدند.
ویترین سازی از طریق مسیحیان حکومتی دولت‌های دوست 
محور دوم، بسیج مراجع و مبلغین با استفاده از سرمایه‌های کلان برای برگزاری همایش‌ها و نشست‌های مشترک با مسیحیانی بودند که در خدمت سیاست‌ دولت‌های متبوعشان نظیر روسیه، بلاروس، کرواسی، لبنان، ونزوئلا و بلغارستان عمل می‌کردند.
جمهوری اسلامی با جذب کشیشان و اسقف‌های واخورده از کلیساهای خاص تحت نظارت دولت‌های دوست در جهت منافع سیاسی به صورت مشترک نشست‌های اسلامی-مسیحی برگزار کرد که در سال گذشته آمار بالایی داشت و از این بابت پول زیادی به حساب سازمان‌های واسطه مثل بنیاد تقریب مذاهب و اتاق‌های دوستی واریز شد. این سیاست در جهت تخریب مسیحیان راستین با قدرت پیگیری شد.
تخریب چهره‌های شاخص مسیحیت فارسی زبان
محور سوم رصد اخبار و گزارش‌های رسانه‌های مسیحی فارسی زبان خارج از کشور و تخریب همزمان چهره‌های مشهور دنیای مسیحیت فارسی زبان و مبشرین بود. نهادهای به ظاهر رسانه‌ای با پشتیبانی سرویس‌های امنیتی با اطلاعات ناقص و تحریف شده جریان عظیم پرونده سازی علیه مسیحیان خارج از کشور راه‌انداختند و به طور شاخص در پرونده آنها انواع و اقسام فسادهای اخلاقی و مالی را درج کردند و با استفاده از رسانه‌های خود به دنبال تخریب جامعه مسیحیان فارسی زبان بودند.
مسیحیت‎ستیزی در حوزه انتشارات 
محور چهارم تقابل جمهوری اسلامی با کتاب‌هایی بود که در حوزه عرفان، روانشناسی، الهیات و رمان با مضامین مسیحی منتشر می‌شد. بسیاری از کتاب‌های مسیحی که سال‌ها تجدید چاپ می‌شد امسال حتی اجازه فروش آن در نمایشگاه کتاب داده نشد. در مقابل چندین جلد کتاب بی هویت و ضد مسیحیت با اسناد جعلی تاریخی با هدف تخریب منتشر شد که نمونه بارز آن انتشار کتاب «خشونت در پناه مسیحیت» بود. ممنوعیت فروش کتاب‌های سایروس اسکوفیلد یکی از این اقدامات بود.
از طرفی چندین گزارش در رسانه‌های داخلی منتشر شد که نشان می‌داد حتی نهادهای اقتصادی جمهوری اسلامی که وظیفه صادرات و واردات و مسائل گمرکی را بر عهده دارند هم برای مسیحیت ستیزی بسیج شده است. نمونه آن توزیع جزوه‌ها و برگه‌هایی بود که معاونت فرهنگی «سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی ارس» علیه مسیحیت چاپ و بین مسافران ایرانی در مرز آذربایجان و ارمنستان توزیع شد.
دستگیری شهروندان خارجی مسیحی دوتابعیتی‌ها
محور پنجم و شاید سیاسی‌ترین اقدامات جمهوری اسلامی در راستای مسیحیت ستیزی، دستگیری شهروندان مسیحی خارجی و یا ایرانیان دوتابعیتی بود که برای سفر به صورت موقت به ایران سفر کرده بودند. جمهوری اسلامی با دستگیری این افراد از آنان به عنوان ابزاری برای باج‌گیری و چانه‌زنی‌های بین‌المللی استفاده می‌کرد. در قبال آزادی آنان یا پول‌های بلوکه شده خود در تحریم‌ها را طلب می‌کرد و یا از آنان برای مبادله حکومتی‌های زندانی در خارج از کشور بهره می‌گرفت.
این‌ها همه در شرایطی بود که حسن روحانی در ابتدای دولت خود قول داده بود وضعیت اقلیت‌های دینی و قومی در ایران را سامان بخشد.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
FacebookBalatarinTelegram